Μενού Ροή
Άνοδος των τιμών πετρελαίου με το βλέμμα στο Ιράν

Mε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1% την Τετάρτη, καθώς οι ΗΠΑ φέρεται ότι προετοιμάζονται για ένα «επικείμενο» χτύπημα από το Ιράν ή τους αντιπροσώπους του κατά του Ισραήλ.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου αυξήθηκε κατά 86 σεντς, ή 1,01%, στα 86,09 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  του Ιουνίου κέρδισαν 90 σεντς, ή 1,01%, 90,32 δολάρια το βαρέλι.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ένα μεγάλο χτύπημα από το Ιράν ή τους συμμάχους του, ανέφεραν στο Bloomberg News άνθρωποι που γνωρίζουν τις μυστικές υπηρεσίες. Η πιθανή επίθεση θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες ημέρες, τόνισαν ανώνυμες πηγές στο Bloomberg. Το Ισραήλ από την πλευρά του προειδοποίησε την Τετάρτη, ότι «εάν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του, το Ισραήλ θα αντιδράσει και θα επιτεθεί στο Ιράν».

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, που δεν περιλαμβάνουν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Τα προϊόντα καυσίμων που προμηθεύτηκαν στην αγορά, που αντιστοιχούν στη ζήτηση, μειώθηκαν κατά περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά την ίδια περίοδο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% τον Μάρτιο και 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με αναμενόμενα κέρδη 0,3% και 3,4% αντίστοιχα. Η αγορά ανέμενε αρχικά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μειώσεις επιτοκίων, οι έμποροι ωστόσο στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds αναμένουν τώρα την πρώτη μείωση να έρθει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ομίλου CME. Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη ζήτηση αργού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας