Μενού Ροή
Το Καζακστάν έτοιμο να αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου στη Γερμανία - Διαβεβαίωσε ότι δεν θα βοηθήσει την Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις

Το Καζακστάν είναι έτοιμο να αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου προς την Γερμανία δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Κασίμ –Τζομάρτ Τοκάγιεφ μετά τις συνομιλίες που είχε στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για το ότι η χώρα του θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ρωσία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

Ο Τοκάγιεφ δήλωσε ότι το Καζακστάν διοχέτευσε εφέτος 500.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου στην Γερμανία μέσω του ρωσικού αγωγού «Ντρούζμπα», πωλήσεις που άρχισαν αφότου το Βερολίνο αποφάσισε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο.

Παράλληλα ο πρόεδρος Τοκάγιεφ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν πρέπει να φοβάται ότι το Καζακστάν θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ρωσία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Τοκάγιεφ δήλωσε επίσης ότι το Καζακστάν θα συνεχίσει να απευθύνει έκκληση για συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος διανύει αυτή τη στιγμή τον 20ό μήνα και ότι δεν πιστεύει ότι η Μόσχα απειλεί την εδαφική του ακεραιότητα.

Το μεγαλύτερο πρώην σοβιετικό κράτος στην Κεντρική Ασία έχει μια μεγάλη συνοριακή γραμμή με την Ρωσία και φιλοξενεί μια μεγάλη ρωσική εθνική μειονότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας