Μενού Ροή
Η Petrobras της Βραζιλίας αυξάνει κατά 18% την τιμή του καυσίμου αεροπορίας τον Μάιο

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας Petrobras θα αυξήσει κατά 18% τη μέση τιμή πώλησης καυσίμου αεροπορίας προς τους διανομείς από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Valor Econômico, το οποίο επικαλείται πηγές.

Η Petrobras αναπροσαρμόζει τις τιμές του καυσίμου αεροπορίας σε μηνιαία βάση, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν προχωρά σε πρόωρη ανακοίνωση των αποφάσεων για τις ανατιμήσεις, λόγω συμβατικών υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας και της αυξημένης μεταβλητότητας στην τρέχουσα συγκυρία.

Για τον Απρίλιο, η Petrobras είχε ήδη ανακοινώσει αύξηση 54,8%, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου που αποδόθηκε στην πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν.

Η εταιρεία έχει επίσης γνωστοποιήσει ότι θα επιτρέψει στους διανομείς να αποπληρώσουν τη διαφορά τιμής σε δόσεις.

Πηγή: Reuters 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας