Μενού Ροή
solarparking
Επιστημονικοί, ερευνητικοί φορείς και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από 65 χώρες στο διεθνές πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2024

Τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Πράσινης Ενέργειας, της Νανοϊατρικής, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Πράσινης Ψηφιακής Βιομηχανίας, των 3D εκτυπώσεων θα παρουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη, από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου, εκατοντάδες επιστήμονες, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών φορέων και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισραήλ, Αραβικά Εμιράτα, Κορέα, Ιαπωνία), που συμμετέχουν στο NANOTEXNOLOGY 2024

Το Διεθνές Πολύ-Συνέδριο (www.nanotexnology.com) πραγματοποιείται για 21η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί τόπο συνάντησης 1000 και πλέον συμμετεχόντων από 65 χώρες του κόσμου. Διοργανώνεται κάθε Ιούλιο ανελλιπώς από το 2004 από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο εταιρειών Νανοτεχνολογίας HOPE-A.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, έχει τριπλό στόχο, να φέρει σε επαφή ερευνητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, και policy makers από τον χώρο των Νανοτεχνολογιών, της Ενέργειας και της Ψηφιακής Καινοτομίας από κάθε γωνιά της Γης, να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες αιχμής και τις καινοτομίες που δημιουργούνται σε αυτούς τους τομείς, να προτείνει και να τις προωθήσει εφαρμόζοντας λύσεις για την οικονομία και την κοινωνία. Επίσης, η σημαντική παρουσία εκπροσώπων από την βιομηχανία και την παραγωγή, αλλά και των policy makers επιδιώκεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στην μεταφορά των επιστημονικών και ερευνητικών καινοτομιών σε πραγματικές εφαρμογές και προϊόντα στην Κοινωνία αλλά και σε πολιτικές και δράσεις για την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως κόμβου Αριστείας, Καινοτομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η Νανοτεχνολογία, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, εκτός από τις Επιστημονικές και Τεχνολογικές ανακαλύψεις, δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μια αγορά μεγαλύτερη των 8.0 τρις € για το 2023, περισσότερες από 1.500.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής, της οικονομίας, της κοινωνίας.

Workshop on Artificial Intelligence, Machine Learning, Intelligent Manufacturing and Automation

Το Workshop on Artificial Intelligence, Machine Learning, Intelligent Manufacturing and Automation θα είναι το σημαντικότερο κοινό γεγονός μεταξύ των Συνεδρίων του NANOTEXNOLOGY 2024, με στόχο να συμβάλει σε διεθνές επίπεδο στην διασύνδεση των καινοτομιών στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, την Έξυπνη Παραγωγή και το 3D Additive Manufacturing,

Στο πλαίσιο του Workshop, που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου, διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες και ειδικοί θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και για την επανάσταση που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική Μάθηση στην Έξυπνη και Παραγωγή και τους Αυτοματισμούς καινοτόμων υλικών, διατάξεων και προϊόντων για πλήθος εφαρμογών.

Flex2Energy project για την πράσινη ευρωπαϊκή βιομηχανία

Ένα φιλόδοξο project της Ευρώπης στον τομέα της Πράσινης Ενέργειας, το Flex2Energy (https://www.flex2energy.eu/) ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Τα Oργανικά Φωτοβολταϊκά είναι ελαφριά, ημιδιαφανή και ιδιαίτερα εύκαμπτα και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να εμποδίσουν την ορατότητα, και επιπλέον μπορούν να εξασφαλίσουν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα προϊόντα τους με τις μοναδικές τους ιδιότητες έχουν εφαρμογές στα κτίρια, τα θερμοκήπια ως Αγροβολταϊκά, τα αυτοκίνητα κ.ά Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας τις ιδιότητές τους και τις εφαρμογές τους στις πράσινες έξυπνες πόλεις χρηματοδοτεί τη δημιουργία εργοστασίου μαζικής παραγωγής τους.

Η εταιρεία Organic Electronic Technologies (https://oe-technologies.com/) με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι συντονιστής του Flex2Energy.

Συγκεκριμένα, στο ευρωπαϊκό έργο Flex2Energy συμμετέχουν:

Organic Electronic Technologies Ελλάδα

Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ Ελλάδα

Coatema Coating Machinery Γερμανία

Mondragon Assembly Ισπανία

Semilab Ουγγαρία

WOP Λιθουανία

Κέντρο Ερευνών FIAT Ιταλία

Alumil Ελλάδα

HOPE-A Ελλάδα

Pole Fibres Energivie Γαλλία

IPC Γαλλία

INC Γαλλία

Κυριακίδης Β ΑΕ Ελλάδα

Δήμος ALBA IULIA Ρουμανία

COPE-Nano: Ενίσχυση της Ελληνικής Αριστείας στις Νανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά

Το COPE-Nano Centre of Excellence που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη είναι ένα έργο που αναβαθμίζει το Nanotechnology Lab LTFN του ΑΠΘ σε ένα Αυτόνομο, Ανεξάρτητο και Βιώσιμο Κέντρο Αριστείας στις Νανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά. Το COPE-Nano θα αναλάβει ηγετικό ρόλο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στη βασική εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα και καινοτομία στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της Οργανικής Ηλεκτρονικής, της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας. Η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας COPE-Nano υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Συντονίζεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, ΑΠΘ, και η κοινοπραξία του περιλαμβάνει συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Πανεπιστήμιο του Μπορντό (Γαλλία). Επιπλέον, ήδη περισσότεροι από 30 διεθνείς ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και βιομηχανικοί φορείς από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τη συνεργασία και την εκμετάλλευση της υποδομής και των αποτελεσμάτων του COPE-Nano.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας