Μενού Ροή
Πράσινη μεθανόλη της Equinor σε containership της Maersk

H νέα συνεργασία της Maersk με την Equinor αντανακλά τις ευρωπαϊκές βλέψεις για πράσινες θαλάσσιες μεταφορές. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Maersk, η Εquinor θα προμηθεύει την πράσινη μεθανόλη που απαιτεί το feeder containership του κολοσσού των τακτικών γραμμών από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και το α’ εξάμηνο του 2024.

Ο κ. Alex Grant, Senior Vice President για την αγορά υγρών φορτίων στην Equinor, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Equinor είναι ικανοποιημένη για τη συνεργασία με τη Maersk προκειμένου να παραδώσει πράσινα καύσιμα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Equinor έχει βλέψεις να καταστεί κύριος πάροχος πράσινης μεθανόλης στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων».

Παράλληλα, ο κ. Rabab Boulos, Chief Infrastructure Officer της A.P. Moller-Maersk, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή των κολοσσών ενέργειας για την παροχή των καυσίμων του μέλλοντος σε μεγάλη κλίμακα είναι καθοριστικής σημασίας. Αυτού του είδους τη δέσμευση χρειαζόμαστε προκειμένου να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε στο ταξίδι με στόχο μια πράσινη οικονομία καυσίμων για την παγκόσμια ναυτιλία. Με περισσότερα από 100 πλοία κατανάλωσης μεθανόλης να έχουν παραγγελθεί, η ζήτηση για παραγωγή πράσινων καυσίμων αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα έτη».

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας