Μενού Ροή
Ερώτηση στην βουλή για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μαυροβούνι

Το θέμα της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Μαυροβούνι Μαγνησίας φέρνουν στη βουλή οι βουλετές του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος. Όπως υποστηρίζουν «οι κάτοικοι ανησυχούν για την προώθηση σχεδιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης που θα καταστρέψουν το Μαυροβούνι ενώ τόσο τα τοπικά συμβούλια Καναλιων, Κεραμιδίου, το Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών, οι φορείς της περιοχής ισχυρίζονται ότι «η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την περιοχή του Μαυροβουνίου. Το αιολικό πάρκο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί εντός μιας δασικής περιοχής με αιωνόβια δέντρα βελανιδιάς, ενταγμένης στο Δίκτυο “Natura 2000”… Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή εγκατάστασης βρίσκεται δίπλα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις της Κάρλας, που έχει συντελεστεί ήδη μια σοβαρή καταστροφή εξαιτίας των εγκληματικών ελλείψεων στην αντιπλημμυρική προστασία από το κράτος. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα επιφέρει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στους βιοπαλαιστές αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής…»

ΕΡΩΤΑΤΑΙ οι κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε:

– Να αποτραπούν τα σχέδια εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι, με βάση τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ. Φεραίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας”.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας