Μενού Ροή
"Έξι φορές η έκταση του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης"- Επίσκεψη της επικεφαλής της RWE Rewenables για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αμύνταιο

Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε στην Ελλάδα η επικεφαλής της RWE Rewenables για την Ευρώπη και την Αυστραλία, Katja Wunschel, για να επιθεωρήσει την πορεία της υλοποίησης του χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων που αναπτύσσει η εταιρεία στην Ελλάδα μαζί με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, δια της κοινοπραξίας ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κ. Wunschel βρέθηκε στο Αμύνταιο, όπου η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή αναπτύσσει φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1 GW. Όπως έγραψε στο λογαριασμό της στο LinkedIn, "‘Εξι φορές η έκταση του Σέντραλ Πάρκ στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το απίστευτο μέγεθος του εργοταξίου μας στο Αμύνταιο (στο χώρο του παλιού λιγνιτωρυχείου) , όπου αναπτύσσεται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκού project που υλοποιεί η RWE….Δεν έχουν περάσει ούτε δυο χρόνια από τότε που εισήλθαμε στην ελληνική αγορά και σημειώνουμε εντυπωσιακή πρόοδο με τα φωτοβολταϊκά μας στη χώρα. Αυτή τη στιγμή ωριμάζουμε συνολικά οκτώ πάρκα με τον εταίρο μας,  ΔΕΗ Ανανεώσιμες και θα έρθουν και άλλα από την κοινή «δεξαμενή» των έργων προς ανάπτυξη».

 

Η κ. Wunschel υπογράμμισε επίσης ότι τα έργα που υλοποιεί η RWE στην Ελλάδα όχι μόνο προωθούν την ανάπτυξη της φωτοβολταϊκής ενέργειας -και ευρύτερα τη διείσδυση των ΑΠΕ, αλλά και στηρίζει την τοπική οικονομία με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή εργάζονται περί τα 300 άτομα στο project στο Αμύνταιο και στην πλήρη ωρίμανσή του ο αριθμός θα αυξηθεί στα 700.

«Μπράβο στην ελληνική μας ομάδα και όλους μας τους εργολάβους για την δουλειά που γίνεται και μας έχει ήδη φτάσει τόσο μακριά. Με την εξαιρετική μας κοινοπραξία με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είμαι βέβαιη ότι θα γίνουν ακόμα πολλά», κατέληξε η κ. Wunschel.

Το «μενού» της επίσκεψης της «σιδηράς κυρίας» της RWE Renewables στην Ελλάδα περιλάμβανε εκτός από την επίσκεψη στο πεδίο στην Δυτική Μακεδονία και συναντήσεις στην Αθήνα με την ηγεσία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπό τον επικεφαλής της Κωνσταντίνο Μαύρο, όπου επιβεβαιώθηκαν, τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και η άριστη συνεργασία των δυο πλευρών. «Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς, στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει», ήταν το μήνυμα που εστάλη.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή έλαβε έτην τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή ακόμα τριών φωτοβολταϊκών έργων στο Αμύνταιο, συνολικής ισχύος 280 MW, που προβλέπεται να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Η ΜΕΤΩΝ έχει υπογράψει διμερείς συμβάσεις αγοραπωλησίας (PPAs) 15ετούς διάρκειας με τη ΔΕΗ, η οποία θα προμηθεύεται την πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από τα τρία νέα φωτοβολταϊκά έργα. Υπό κατασκευή βρίσκονται πέντε άλλα φωτοβολταϊκά πάρκα (Σύμπλεγμα 1) συνολικής ισχύος 210 MW.

H MEΤΩΝ Ενεργειακή αναπτύσσει στην Ελλάδα φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας συνολικής ισχύος έως 2.000 MW. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει συνεισφέρει στο κοινοπρακτικό σχήμα εννέα φωτοβολταϊκά έργα με συνολική ισχύ έως 940 MW, ενώ η RWE Renewables Europe & Australia έχει συνεισφέρει φωτοβολταϊκά έργα στην Ελλάδα, αντίστοιχου μεγέθους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας