Μενού Ροή
Ο τουρισμός ευεξίας και ο γαστρονομικός τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Τουρισμού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο τουρισμός ευεξίας και ο γαστρονομικός τουρισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό ευεξίας, αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την ανάπτυξή του μέσα από την αναγνώριση του ιαματικού φυσικού πόρου των Λουτρών Θέρμης από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θέρμης, προχωρά σε ενέργειες για τη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Λουτρών.

Στο πλαίσιο, άλλωστε, της ενίσχυσης του προφίλ της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού προορισμού, μετά και τη διάκρισή της ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες διασύνδεσης και εμπλουτισμού των υφιστάμενων γαστρονομικών εμπειριών και ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ ως brand ambassadors για την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του προορισμού.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την προβολή των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων εντός του αστικού ιστού καθώς και η προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τα καλλιτεχνικά και θεματικά φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι ο Δήμος διεκδικεί δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις που θα ενισχύσουν την εικόνα της πόλης παγκόσμια και συγκεκριμένα τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 και εκείνον την Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας