Μενού Ροή
Πελοπόννησος: Αντιπυρικές ζώνες με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα μπορέσουν να απορροφήσουν πόρους απ’ το Πράσινο Ταμείο, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μ. περιμετρικά οικισμών, εντός ή κοντά σε δάση και λοιπές εκτάσεις υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Οι προσκλήσεις για οικονομική στήριξη, αφορά και μερικά Δασαρχεία της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκληση του προγράμματος, αφορά τους δήμους Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Μεγαλόπολης, Κορινθίων, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βέλου – Βόχας, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας, Ευρώτα, Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης.

Φυσικά, η πρόσκληση αφορά και δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και Δασαρχεία. Στην Πελοπόννησο, πρόκειται για τα Δασαρχεία Κορίνθου, Ξυλοκάστρου, Σπάρτης, Κρανιδίου.

Συνολικά, για όλη την Ελλάδα, οι πόροι για τις αντιπυρικές ζώνες, μέσα απ’ το Πράσινο Ταμείο, έτσι όπως ανακοινώθηκε, πρόσφατα, φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας