Μενού Ροή
Νίκος Παπαθανάσης: Στο Πρόγραμμα Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά, στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» και στην προτεραιότητα «Ενεργειακή Μετάβαση-Κλιματική Ουδετερότητα».

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη του έργου, ανέρχεται στο ποσό των 3.266.780 ευρώ, και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης του κτιριακού κελύφους, αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, τοποθέτηση αντλιών θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών για ενίσχυση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, αναβάθμιση της ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης με χρήση BMS συστήματος.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, της οποίας την απόφαση ένταξης υπογράφει ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, αφορά τη μελέτη και εκτέλεση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση ενεργειακής αναβάθμισης στο κτιριακό συγκρότημα των Εστιών και του κτιρίου υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα, καθώς επίσης και των κτιρίων όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, τα αμφιθέατρα, η βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια και οι αίθουσες διδασκαλίας, στην Καστοριά και στα Γρεβενά.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας