Μενού Ροή
Vital Blue: Το βιώσιμο οικιστικό κτίριο που κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου από νέα γενιά συστημάτων

Το πρώτο κτίριο κατοικιών που εφαρμόζει τη νέα γενιά πρωτοποριακών συστημάτων κατασκευής, εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών, ανακοίνωσε η κατασκευαστική εταιρεία ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, συνολικής επένδυσης 7 εκατ.ευρώ. Πρόκειται για το Vital Blue στο Golf της Γλυφάδας, το πρώτο κτίριο κατοικιών στην Ελλάδα με πιστοποίηση, για το σύνολο της κατασκευής του, από την TÜV HELLAS, στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σκυρόδεμα ποιότητας C50/60 ειδικής σύνθεσης για υψηλή ανθεκτικότητα σε θλίψη προσδίδοντας στο κτίριο εγγύηση άνω των 110 ετών για τον φέροντα οργανισμό.

Αναλυτικότερα, το Vital Blue, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2024, είναι ένα αστικό οικιστικό κτίριο με 8 πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων με την προσέγγιση κατασκευής του να διαφέρει από τη συνηθισμένη, βασιζόμενη σε 3 κυρίως άξονες. Τον δομικό σχεδιασμό, με ειδική στατική μελέτη για την παροχή μέγιστης ανθεκτικότητας σε περίπτωση σεισμού, και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής δομής του κτιρίου που διακρίνεται από την ελαφρότητα, τα μεγάλου πλάτους ανοίγματα και τα μεγάλα μπαλκόνια με τις πισίνες.

Τη χρήση μπετόν C50/60 για πρώτη φορά σε κτίριο κατοικιών ώστε να εξασφαλίζει υψηλή ανθεκτικότητα του φορέα σε θλίψη με ταυτόχρονη προστασία του από το νερό & την υγρασία, με τo Vital Blue να γίνεται το πρώτο οικιστικό κτίριο, με εγγύηση σκελετού άνω των 110 ετών. Επίσης όπως προαναφέρθηκε το κτίριο Vital Blue διαθέτει, για το σύνολο της κατασκευής του, πιστοποίηση από την TÜV HELLAS, τον διεθνή οργανισμό που διασφαλίζει την υλοποίηση ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων.

Μέτρα φυσικής ασφάλειας, αλλά και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής προστασίας έχουν εγκατασταθεί στο κτίριο προκειμένου να προσφέρουν ηρεμία και ασφάλεια στους ιδιοκτήτες. Όπως επισημαίνει η εταιρία, το Vital Blue είναι το μόνο κτίριο στην Ελλάδα που διαθέτει τέτοιο συνδυασμό κατασκευαστικών προδιαγραφών και αποτελεί ένα έργο που αντανακλά την επόμενη γενιά κτιρίων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας