Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Η αγορά έχει συμπληρώσει τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 4,30%.
Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να αναμένουν λεπτομέρειες για την ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.471,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,17 %.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,45 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει υποχωρεί σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+4,27%), της Σαράντης (+1,59%) και της Eurobank(+0,91%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aktor (-1,97%), της Motor Oil (-1,09%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,97%)
Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 31 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Medicon (+6,45%) και Ίλυδα (+4,62%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI (-6,67%) και Mevaco (-2,49%).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ