Μενού Ροή
Shell: Συμφωνία με Glencore και Chandra Asri για πώληση διυλιστηρίων στη Σιγκαπούρη

Η Shell έλαβε την απόφαση για την πώληση περιουσιακών στοιχείων διύλισης και χημικών προϊόντων στη Σιγκαπούρη σε κοινοπραξία μεταξύ της Glencore και της ινδονησιακής εταιρείας PT Chandra Asri Pacific.

Η πώληση είναι μέρος του σχεδίου του CEO της Shell Wael Sawan να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας και να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Shell θα μεταβιβάσει το σύνολο των συμφερόντων της στο Shell Energy and Chemicals Park Singapore, το οποίο περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία διύλισης και χημικών στα νησιά Bukom και Jurong, στην κοινοπραξία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η οποία επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Bloomberg News από την περασμένη εβδομάδα. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η Shell δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στη Σιγκαπούρη ως περιφερειακός κόμβος για την εμπορία και την εμπορική της δραστηριότητα.

Η συμφωνία με την Glencore και την Chandra Asri θα μπορούσε να αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Τα περιουσιακά στοιχεία της Shell στη Σιγκαπούρη περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο ικανό να επεξεργάζεται 237.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, μια εγκατάσταση στο νησί Jurong που παράγει μονοαιθυλενογλυκόλη και μια μονάδα αιθυλενίου στο Pulau Bukom, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Shell ξεκίνησε πέρυσι την επανεξέταση των ενεργειακών και χημικών περιουσιακών στοιχείων της στα νησιά Bukom και Jurong. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Bukom είναι «μακράν η πιο αδύναμη ολοκληρωμένη τοποθεσία διυλιστηρίου-πετροχημικών» στο χαρτοφυλάκιό της, ανέφεραν οι αναλυτές της Wood Mackenzie σε έκθεσή τους τον Σεπτέμβριο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας