Μενού Ροή
ΔΕΗ: Εκλογή δύο νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο - Νέα πολιτική αποδοχών

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, οι μέτοχοι της ΔΕΗ υπερψήφισαν τις προτάσεις – εισηγήσεις της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων (ΕΥΑΠ) της εταιρείας, για την πλήρωση των δύο κενών θέσεων Ανεξάρτητων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση για τον κ. Χρήστο Γκλαβάνη υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 98,42% από τους μετόχους, ενώ για την κ. Χαρίκλεια (Κλαίρη) Σινανιώτου με 99,99%. Επίσης, με ποσοστό 87,16% η έκτακτη Γενική Συνέλευση έδωσε το «πράσινο» φως» και στην τροποποίηση της Πολιτικής Αποδοχών της εταιρείας.

Οι δύο κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου προέκυψαν από: α)Την τροποποίηση του άρθρου 9 «Σύνθεση και Θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου» του Καταστατικού με Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας στις 14-72-2023, καθώς και β) την από 07-03-2024 παραίτηση του Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. κ. Στέφανου Θεοδωρίδη.

Η ΕΥΑΠ, σύμφωνα με ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της, ανέλαβε να εντοπίσει και να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο πρόσωπα κατάλληλα για την πλήρωση των δύο κενών θέσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., σε εκτέλεση της αντίστοιχης αρμοδιότητάς της.

Η Επιχείρηση, όπως διευκρινίζεται, είχε αναθέσει στην Egon Zehnder να της προτείνει πρόσωπα που να είναι κατάλληλα για μέλη του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να καλύψει δύο κενές θέσεις στο ΔΣ. Η εταιρεία συμβούλων, αφού χαρτογράφησε την αγορά, κατάρτισε μια λίστα 10 υποψηφίων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προκρίθηκαν ο Χρήστος Γκλαβάνης και η Χαρίκλεια Σινανιώτου. Ο Χ. Γκλιβάνης είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής και έχει διατελέσει μέλος ΔΣ και άλλων εταιριών. Έχει επίσης θητεύσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και εκπρόσωπος του ταμείου και μέλος της επιτροπής ελέγχου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank.

Από την πλευρά της, η Χ. Σινανιώτου είναι νομική σύμβουλος με εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια καθώς έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ενώ είναι εξωτερικός νομικός σύμβουλος της Eurobank. Επίσης είναι πρώην πρόεδρος και νυν εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας