Μενού Ροή
naytilia
Η μεγαλύτερη εταιρεία επιβατικής ναυτιλίας της Ευρώπης είναι Ελληνική – Το μεγάλο deal

Έπεσαν οι τελικές υπογραφές στο μεγαλύτερο ακτοπλοϊκο deal της χρονιάς, στην εκπνοή του έτους. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι των Δ.Σ του ομίλου Attica και της ΑΝΕΚ ολοκλήρωσαν
 συμβολαιογραφικά την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.  

Από τη συγχώνευση δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία της επιβατηγού ναυτιλίας στην Ευρώπη ως προς τη χωρητικότητα επιβατών και η πέμπτη με κριτήριο τη χωρητικότητα σε γραμμικά μέτρα γκαράζ.

Η αποχή των συμβολαιογράφων καθυστέρησε για λίγες μέρες τις σημερινές υπογραφές, μετά και την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών τον Νοέμβριο. Όπως είχε γνωστό, η Attica στις 22 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας,  με συμμετοχή στο 97,67%, η οποία ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της ΑΝΕΚ.

Στα επόμενα βήματα της συγχώνευσης είναι η ανάρτηση της συμβολαιογραφικής πράξης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, όπως έχει ήδη αναρτηθεί η έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, καθώς και οι εκθέσεις του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, ενώ αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, πριν την αλλαγή του χρόνου οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ θα λάβουν τις νέες μετοχές που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση της Attica ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 8.207.505 εκ ευρώ συνεπεία της απορροφήσεως της ΑΝΕΚ, με την έκδοση 27.358.350 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης €0,30 που θα διατεθούν στους μετόχους της ΑΝΕΚ σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Αttica, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής €0,30, για κάθε μία παλαιά, κοινή ή προνομιούχα, ονομαστική μετοχή της ΑΝΕΚ, ονομαστικής αξίας εκάστης €0,30.

Οι δανειακές υποχρεώσεις της AΝΕΚ που απορρέουν από το κοινό και το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, καθώς και τον λοιπό τραπεζικό δανεισμό της AΝΕΚ, την αγορά των οποίων έχει συμφωνήσει η ATTICA δυνάμει ιδιωτικού συμφωνητικού της 23.9.2022, θα αποσβεσθούν λόγω συγχύσεως με την επέλευση των αποτελεσμάτων της συγχώνευσης.

 

Πηγή: philenews.com

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας