Μενού Ροή
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank

Η SVB Financial Group ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για να αναζητήσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η SVB Financial Group δήλωσε ότι οι μονάδες της επενδυτικής τραπεζικής και δανεισμού - SVB Securities και SVB Capital - δεν συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση πτώχευσης, αλλά ότι «σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία που εποπτεύεται από το δικαστήριο για να αξιολογήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την SVB Capital, την SVB Securities και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της Εταιρείας».

Η κίνηση για την αναζήτηση προστασίας κατά της πτώχευσης έρχεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στις 13 Μαρτίου ότι σχεδιάζει να διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές για τις επιχειρήσεις της.

Τα περιουσιακά της στοιχεία και υποχρεώσεις που αναφέρει στην αίτηση της η SVB Financial Group  ανέρχονται σε 10 δισ. δολ. περίπου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει ρευστότητα ύψους περίπου 2,2 δισ. δολάρια.

Πηγή: economistas.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας