Μενού Ροή
Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης η Sefe, πρώην θυγατρική της Gazprom στη Γερμανία

Την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Sefe, της πρώην θυγατρικής της Gazprom που πέρασε υπό κρατικό έλεγχο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, σχεδιάζει η Γερμανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στους Financial Times, το Βερολίνο προχωρά στα επόμενα βήματα για την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στη μετοχική της σύνθεση.

Παράλληλα, η Sefe εξετάζει την άντληση κεφαλαίων ύψους 1,5 έως 2 δισ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η εταιρεία διαχειρίζεται κρίσιμες ενεργειακές υποδομές και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια εφοδιασμού της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ενεργειακού τομέα στην Ευρώπη, μετά τις ανακατατάξεις που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη σταδιακή απεξάρτηση από τις ρωσικές ενεργειακές ροές.

Πηγή: Reuters

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας