Μενού Ροή
ιουλια τσέτη
Ιουλία Τσέτη: «Σήματα» για ενεργειακό και κρίσιμες ύλες - Καμπανάκι για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας

Μήνυμα για τα θέματα μείωσης του ενεργειακού κόστους αλλά και της διασφάλισης κρίσιμων πρώτων υλών απέστειλε μιλώντας στα ΜΜΕ, η υποψήφια για την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κα Ιουλία Κλ. Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της φαρμακευτικής UNI-PHARMA και της InterMed, Φαρμακοποιός και MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και Γενική Γραμματέας ΔΣ του ΣΕΒ.

Στο φόντο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ περιέγραψε και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ. “Η επιστροφή της βιομηχανίας στην κεντρική ατζέντα, οι κρίσιμες ύλες, τα κρίσιμα φάρμακα, το ενεργειακό είναι στην πρώτη γραμμή” είπε και αναφέρθηκε στο πλαίσιο υπερρύθμισης που επιβάλλουν συχνά οι Βρυξέλλες.

“Αν βάζουμε περιορισμούς πως θα μπορέσω εγώ ο μικρομεσαίος να αναπτυχθώ. Ακούμε νέες οδηγίες περί ευθύνης παραγωγού,, καινούργιες ιστορίες καινούργια guidelines,  χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι όλα αυτά προσθέτουν μεγαλύτερο βάρος” τόνισε και προσέθεσε:

“Το περιβαλλοντικό κόστος  είναι μεγάλο. Το κόστος των πρώτων υλών είναι μία εξίσωση χωρίς λύση. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τον ανταγωνισμό από Ινδία και Κίνα. Πολλά κρίσιμα φάρμακα λείπουν. Είναι μεγάλο θέμα. Επίσης είναι μεγάλο ζήτημα το ενεργειακό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η ΕΕ πρέπει να δώσει απαντήσεις σ’αυτό στο ενεργειακό και στην καθημερινότητα των πολιτών δεν μπορούμε άλλο να Ευρωπαίοι πολίτες συμπιέζονται από όλες τις πλευρές. Πρέπει να δώσει λύση στο μεταναστευτικό και να δώσει λύση στις μεγάλες κινήσεις του πληθυσμού οι οποίες έχουν βάση στη σύγκριση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Μετά το πρώτο σοκ των εκλογών θεωρώ ότι πρέπει να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα των πολιτών όπως κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των επιχειρηματιών να λύσουμε κάθε μέρα κάθε εβδομάδα τουλάχιστον ένα γενικό πρόβλημα” σημείωσε με έμφαση.

 

Άνοιγμα του ΣΕΒ


“Θέλω  να είμαι ο βιομήχανος διπλανής πόρτας” τόνισε με έμφαση σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητά της βασίζεται στο τρίπτυχο, συμπεριληπτικότητα, εξωστρέφεια και προώθηση της συνδεσιμότητας των επιχειρήσεων, με παράλληλη ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης.

“Δεσμεύομαι για την διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Άλλωστε μια βιομηχανία για να αναπτυχθεί  έχει υποχρέωση να έρθει σε επαφή με άλλες, να βασιστεί σε άλλες πιο μικρές. Η μεγάλη επιχείρηση έχει ηθική υποχρέωση, ερευνητική υποχρέωση να πριμοδοτήσει και να χρηματοδοτήσει αυτή την εταιρία, τη μικρή εταιρεία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει έμφαση σε αυτό, στο ΣΕΒ, με ιδιαίτερη τη συνεισφορά του κ. Μ. Βερεμη  και του κ. Δ. Παπαλεξόπουλου που έχουν κάνει δουλειά σε αυτόν τον τομέα” τόνισε και συμπλήρωσε ότι στις δεσμεύσεις της εν όψει των εκλογών στο ΣΕΒ συμπεριλαμβάνεται το χτίσιμο “οικοσυστημάτων” μεταξύ μικρών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, τόνωση της εξωστρέφειας, αλλά και της συμπεριληπτικότητας του Συνδέσμου με ιδιαίτερη αναφορά στις ΜμΕ.

“Η βιομηχανία δε ζει χωρίς ένα ιστό επιχειρήσεων γύρω-γύρω, αν όλες αυτές οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, έχουν ανάγκη στήριξης. Να μεταλαμπαδευτεί η δική μας νοοτροπία πράσινης ανάπτυξης” είπε.

“Πρέπει να είμαστε εκεί που χρειάζονται, γιατί έχουν φάει πολύ ξύλο. Στόχος είναι είναι ωθήσουμε να αναγνωριστεί όλος ο ιστός της οικονομίας, να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες και να υπάρχει διαφάνεια.

Σε αυτά τα σημεία δεν έχω αντιπάλους μόνο συμμάχους έχω. Εγώ θέλω να πάει καλά ο τόπος μου και θέλω να είναι ισότιμο μέλος στην ευρωπαϊκή ένωση σ’ αυτόν τον προσανατολισμό που ανήκουμε πολιτισμικά” τόνισε σημειώνοντας με έμφαση:

“Γιαυτό καταθέτω μια υποψηφιότητα χωρίς σκελετούς στη ντουλάπα έχοντας μια εταιρεία με έμφαση στην εξωστρέφεια και την προσφορά. Ταξιδεύουν τα προϊόντα μας σε 40 χώρες με εξευτελιστικές τιμές και παρακαλάμε από 2008 για μια ανατίμηση. Είμαι η Τζούλια και είμαι υποψήφια στο ΣΕΒ” είπε δίνοντας στίγμα.
 

Μηνύματα των ευρωεκλογών“ Οι πολίτες έδειξαν την μεγάλη αδιαφορία τους. Το ότι πήγαμε για μπάνιο είναι σιωπηλή διαμαρτυρία για όσα εκκρεμούν, για όσα δεν έχουν γίνει, για το ότι δεν ενδιαφέρεται κάποιος γι αυτούς. Γιαυτό λοιπόν με αυτό κατά νου δεσμεύομαι να ασχοληθώ για ζητήματα που εκκρεμούν, που μας ταλαιπωρούν. Δεσμεύομαι να ασχοληθώ για αυτά που μας υποσχέθηκαν και δεν τα έκαναν πράξη για αυτά που λιμνάζουν χρόνια” σημείωσε με αφορμή τις ευρωεκλογές.

“Το χθεσινό αποτέλεσμα έδειξε ότι  πρέπει να ασχολούμαστε με την καθημερινότητά σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ευρωπαϊκό επίπεδο εκλογών. Κατά την γνώμη μου το ίδιο ισχύει και για το επιχειρείν δηλαδή να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις. Να σταματήσουμε την αλαζονεία και το την νοοτροπία  ότι όλοι είμαστε παρέα.
‘Άρα τι θα έκανα;  Θα έδινα έμφαση περισσότερο στην συμμετοχή των επιχειρήσεων στις  συγκροτημένες ομάδες εργασίας του ΣΕΒ, οι οποίες υπάρχουν και πίστεψέ με είναι πάρα πολλές είναι 32 περίπου ομάδες” ήταν το μήνυμα της κας Τσέτη με αφορμή τις ευρωεκλογές. Δεν παρέλειψε, δε, να θέσει τα προτάγματα για τη νέα ηγεσία της ΕΕ.
 

Ένα fund

Παράλληλα κατέθεσε πρόταση για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.  “Να κάνει ο ίδιος ο ΣΕΒ ένα fund για χρηματοδότηση για να χρηματοδοτούνται ιδέες και να μην εξαρτώνται από κανένα, να μην έχουν δεσμεύσεις ασφυκτικές οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Χρειάζεται εμπιστοσύνη για την ανάπτυξη.”

 

Τιμές - Πολυεθνικές

Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί στις πολυεθνικές και την κόντρα που “σηκώνει” η κυβέρνηση,

“Είμαστε όλοι νοήμονες, Την ακρίβεια τη φέρνει η ακριβή ενέργεια και τα άλλα κόστη. Η χώρα μας είναι με χαμηλή παραγωγή.

Πρέπει να ζητήσουμε πραγματικές αιτίες να κάνουμε αφορισμούς εγώ είμαι εναντίον αυτού το οποίο ειπώθηκε για τις πολυεθνικές. Τις πολυεθνικές έχουν ανάγκη για να κάνουμε ζούμε σ’ αυτό τον κόσμο.

Έχουν προσφέρει άπειρα καλά στην ανθρωπότητα από κει και πέρα αν μπορούμε να τις μαζέψουμε αυτό είναι θέμα επιτροπής ανταγωνισμού.

Είναι άλλα θέματα τα οποία άπτονται της καθημερινότητας και μπορούμε να τα δούμε αλλά δεν μπορείς από τη μία στιγμή στην άλλη να τα βάζεις με κάποιον και να φωτογραφίζεις να παράγει στην πανδημία και τώρα να θέλουμε να τις διώξουμε πάλι. Στον τόπο μας παράγουν, εξάγουν δεν κάνουν τίποτα κακό που να ξέρω. Να τα βάλουμε με αυτούς, που πρέπει να τα βάλουμε” σημείωσε.
“Το γκεσέμι οδηγεί, απλά να ακούμε τον κόσμο”

Παράλληλα απέστειλε κι ένα μήνυμα ενότητας για μετά τις εκλογές. “Όλοι είναι συμπαθείς, όλοι μπορεί να συνυπάρχουν. Από κει και πέρα όλα τα άτομα τα οποία συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο ή τα άλλα είναι απαραίτητα για να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο κλίμα στην οικονομία και στην πραγμάτωση πιο γρήγορα θεμάτων τα οποία ήδη είναι στην ατζέντα και για κάποιους λόγους δεν έχουν προτεραιοποίηση. Το γκεσέμι (ο πρωτοπόρος τράγος) τραβά τους υπόλοιπους. Δε διαφέρουμε στο κλίμα με άλλους απλά να ακούμε τον κόσμο” τόνισε
 

Ο συνυποψήφιος


Σε σχέση με αναφορές για τυχόν διαφορές με τον έτερο υποψήφιο Σπ. Θεοδωρόπουλο είπε: “Δεν έχουμε αντιπαράθεση,  τα θέματα  είναι κοινά. Από μένα θα υπάρχει μεγαλύτερη αξιοποίηση των μικρομεσαίων των νεοφυών, των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου και θα είναι μεγαλύτερη η πρόσβαση στις αποφάσεις και στις ομάδες εργασίας. Και η περιφέρεια όπως προείπα θα μπορεί να συμμετέχει και να ακούει πριν ορισμένα πράγματα, που γίνονται και δε θα ακολουθεί με ντε φάκτο αποφάσεις.”
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας