Μενού Ροή
TRUMPTARIFFS1
Trump σε Ινδία: Απειλεί με δασμούς λόγω του ρωσικού πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απείλησε σήμερα ότι θα αυξήσει σημαντικά τους δασμούς 25% που σχεδιάζει να επιβάλει στα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ινδία, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία.

«Η Ινδία δεν αγοράζει μόνο τεράστιες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου, αλλά στη συνέχεια, μεγάλο μέρος του πετρελαίου που αγοράζει, το πουλάει στην Ανοιχτή Αγορά αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Δεν τους νοιάζει πόσοι άνθρωποι στην Ουκρανία σκοτώνονται από τη Ρωσική Πολεμική Μηχανή», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.

«Εξαιτίας αυτού, θα αυξήσω σημαντικά τους δασμούς που καταβάλλει η Ινδία στις ΗΠΑ», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το νέο ύψος του δασμολογικού συντελεστή, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ.

Ο Trump δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλει δασμούς 25% σε προϊόντα που εισάγονται από την Ινδία και πρόσθεσε ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αντιμετωπίσει επίσης μια απροσδιόριστη ποινή, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η Ινδία, που έχει εξελιχθεί σε βασικό αγοραστή ρωσικού πετρελαίου από το 2022, αγοράζει περίπου 1,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω των ευνοϊκών εκπτώσεων. Παράλληλα, εξάγει περίπου 1,4 εκατ. βαρέλια επεξεργασμένων καυσίμων ημερησίως, κυρίως ντίζελ και βενζίνη.

Το Σαββατοκύριακο, δύο πηγές της ινδικής κυβέρνησης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία παρά τις απειλές του Trump.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας