Μενού Ροή
Βγάζει τα γεωτρύπανα η Νότια Κορέα

Το πράσινο φως άναψε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol για τη διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων για δυνητικά τεράστιες προοπτικές πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας , που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ενέργειας στον κόσμο.

Υπάρχει μια «πολύ ισχυρή» πιθανότητα η περιοχή να περιέχει έως και 14 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου, είπε ο Yoon σε συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος μια μελέτη που εξετάστηκε από ειδικούς και βιομηχανικές ομάδες. «Σήμερα, ενέκρινα το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας να προχωρήσει με τη γεώτρηση για εξερεύνηση βαθιά στην Ανατολική Θάλασσα», δήλωσε ο Yoon .

Το έργο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια γουόν (363 εκατομμύρια δολάρια), θα ξεκινήσει κοντά στο τέλος του έτους με την ελπίδα να βρεθούν αποθέματα ενέργειας μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η τοποθεσία βρισκόταν έξω από τη νοτιοανατολική βιομηχανική πόλη Pohang, πρόσθεσε ο Yoon, με αξιωματούχο του υπουργείου βιομηχανίας να προσθέτει ότι οι προοπτικές βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Νότιας Κορέας.

Ο Yoon τόνισε ότι οι προσπάθειες εξερεύνησης της Νότιας Κορέας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που ξεκινούν το 1996 έχουν αξιοποιήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου που ισοδυναμούν με περίπου 4,5 εκατομμύρια βαρέλια, με την εμπορική ανάπτυξη να έχει ολοκληρωθεί το 2021. Οι νέες προοπτικές υπόσχονται αρκετό φυσικό αέριο για να τροφοδοτήσει τη χώρα για 29 χρόνια και πετρέλαιο ισοδύναμο με τέσσερα χρόνια κατανάλωσης, πρόσθεσε.
 

Άνοδος των μετοχών


Οι μετοχές του διυλιστηρίου πετρελαίου SK Innovation έκλεισαν 6%, η Korea Gas Corporation εκτινάχθηκε 30% σε υψηλό 17 μηνών, η Daesung Energy έφτασε επίσης το ημερήσιο όριο του 30% και η SK Gas ανέβηκε 7%. Ο δυνητικός όγκος ήταν εντυπωσιακός, είπε ο Ραντούλ Ισλάμ, ανώτερος αντιπρόεδρος της ερευνητικής εταιρείας Rystad Energy, αλλά προειδοποίησε: «Μόνο η περιστροφή του τρυπανιού θα αποκαλύψει πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχει στην πραγματικότητα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας