Μενού Ροή
O «υπεράκτιος θησαυρός» της Βραζιλίας μαγνητίζει την QatarEnergy

H QatarEnergy προχωρά με τα φιλόδοξα σχέδιά της στη Βραζιλία, καθώς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 27 Μαΐου, ο καταριανός κολοσσός και οι εταίροι του στην κοινοπραξία Sépia έλαβαν Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του πεδίου που βρίσκεται στη λεκάνη Santos.

H κοινοπραξία Sépia απαρτίζεται από τις QatarEnergy, TotalEnergies, Petronas, Petrogal Brazil και Petrobras. Η Τελική Επενδυτική Απόφαση σηματοδοτήθηκε από την υπογραφή σύμβασης με τη Seatrium O&G Americas Limited για την κατασκευή πλωτής μονάδας FPSO, που θα λειτουργήσει στα ύδατα του κοιτάσματος Sépia. To FPSO θα έχει δυναμικότητα παραγωγής αργού πετρελαίου 225.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και δυναμικότητα επεξεργασίας φυσικού αερίου δέκα εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως.

Το FPSO αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου κατά 30%. H κατασκευή της πλωτής μονάδας πραγματοποιείται σε ναυπηγεία στη Βραζιλία, στην Κίνα και στη Σιγκαπούρη. Θα είναι το δεύτερο FPSO στο κοίτασμα Sépia, καθώς ήδη λειτουργεί εκεί το Carioca FPSO.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας