Μενού Ροή
Τέταρτη ημέρα απωλειών για το πετρέλαιο καθώς αναδύονται οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, αφού τα πρακτικά συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποκάλυψαν συζητήσεις για περαιτέρω σύσφιξη των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός, μια κίνηση που θα μπορούσε να βλάψει τη ζήτηση πετρελαίου.
 
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 46 σεντς, ή 0,6%, στα 81,44 δολάρια το βαρέλι στις 04:24 GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 54 σεντς, ή 0,7%, στα 77,03 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη.
 
Τα πρακτικά που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve έδειξαν ότι η απάντηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στον σταθερό πληθωρισμό «θα συνεπαγόταν τη διατήρηση » του επιτοκίου πολιτικής της προς το παρόν, αλλά και τη συζήτηση για πιθανές περαιτέρω αυξήσεις.
 
«Διάφοροι συμμετέχοντες ανέφεραν την προθυμία τους για περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής σε περίπτωση που επαληθευτούν κίνδυνοι για τον πληθωρισμό με τρόπο που μια τέτοια ενέργεια καταστεί κατάλληλη», ανέφεραν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed.
 
Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος δανεισμού, συσσωρεύοντας κεφάλαια που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο. Επίσης, επιβαρύνοντας την αγορά, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών, σε σύγκριση με εκτίμηση για 2,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι φυσικές αγορές αργού έχουν πιεστεί πιο πρόσφατα από την ήπια ζήτηση των διυλιστηρίων και την άφθονη προσφορά.
 
«Η πρόσφατη μαλθακότητα της αγοράς οφείλεται σε ασθενέστερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων αποθεμάτων πετρελαίου, της χαμηλής ζήτησης και της αδυναμίας του περιθωρίου των διυλιστηρίων και του αυξανόμενου κινδύνου περικοπών», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε σημείωμα την Πέμπτη.
 
Η Ρωσία δήλωσε ότι υπερέβη την ποσόστωση παραγωγής της στον ΟΠΕΚ+ τον Απρίλιο για «τεχνικούς λόγους» και σύντομα θα παρουσιάσει στη Γραμματεία του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) το σχέδιό της για αντιστάθμιση του λάθους, ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
 
Η Citi είπε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις μειώσεις της παραγωγής του μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν θα συνεδριάσει την 1η Ιουνίου. Η Citi είπε επίσης ότι συνεχίζει να βλέπει το Brent κατά μέσο όρο στα 86 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο του 2024.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας