Μενού Ροή
Αύξηση των λιανικών τιμών πώλησης της βενζίνης και του πετρελαίου στην Κίνα

Η Κίνα αύξησε από σήμερα τις τιμές λιανικής πώλησης της βενζίνης και του πετρελαίου επί τη βάσει των πρόσφατων αλλαγών στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Από τις 17 Απριλίου, οι τιμές λιανικής της βενζίνης θα αυξηθούν κατά 27,60 δολάρια (200 κινεζικά γιουάν) ανά τόνο και οι τιμές του ντίζελ θα αυξηθούν κατά 27 δολάρια (195 γιουάν) ανά τόνο, σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC).

Σύμφωνα με τον μηχανισμό καθορισμού των τιμών που έχει υιοθετήσει η Κίνα, οι τιμές των διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων αναπροσαρμόζονται ακολουθώντας τις αλλαγές στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Κίνας, καθώς και οι μεγαλύτερες κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες πετρελαίου – China National Petroleum Corporation (CNPC), China Petrochemical Corporation, ή Sinopec, και China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) – έχουν κατευθυνθεί από τον κινεζικό οργανισμό οικονομικού σχεδιασμού για τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου και τη διευκόλυνση της μεταφοράς για την εξασφάλιση σταθερών προμηθειών.

Καθώς οι βασικοί δείκτες  ενισχύθηκαν φέτος, η Κίνα έχει ήδη αυξήσει τις τιμές λιανικής της βενζίνης και του ντίζελ αρκετές φορές μέχρι στιγμής το 2024. Η τελευταία αύξηση σημειώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς το Brent αυξήθηκε στα 90 δολάρια το βαρέλι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας