Μενού Ροή
Που κατευθύνεται το ρωσικό ντίζελ

Μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις για την εισαγωγή ρωσικών διυλισμένων προϊόντων, η Τουρκία και η Βραζιλία παραμένουν κορυφαίοι εισαγωγείς ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς και την LSEG. Πριν από την εφαρμογή του πλήρους εμπάργκο της ΕΕ τον Φεβρουάριο του 2023, η Ευρώπη ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, η Ρωσία εξήγαγε περίπου 1,47 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πετρελαίου στην Τουρκία τον Μάρτιο, μετά από 1,2 εκατομμύρια τόνους τον προηγούμενο μήνα. Οι εισαγωγές της Βραζιλίας από τη Ρωσία μειώθηκαν τον περασμένο μήνα σε περίπου 0,5 εκατ. τόνους, από 0,63 εκατ. τόνους τον Φεβρουάριο.

H πτώση σύμφωνα με τους εμπόρους προήλθε από την εποχική πτώση της ζήτησης και τις άφθονες προμήθειες ρωσικών καυσίμων τους προηγούμενους μήνες. Η Βραζιλία εισήγαγε επίσης περίπου 0,7 εκατομμύρια τόνους ντίζελ από την Αλγερία, το Κουβέιτ, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ τον Μάρτιο μετά από 0,45 εκατομμύρια τόνους τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Οι εξαγωγές ντίζελ από τα ρωσικά λιμάνια προς τις αφρικανικές χώρες μειώθηκαν τον περασμένο μήνα σε 0,73 εκατ. τόνους από 0,84 εκατ. τόνους τον Φεβρουάριο. Η Λιβύη, η Τυνησία, η Σενεγάλη, η Γκάνα και η Αίγυπτος ήταν μεταξύ των κορυφαίων εισαγωγέων, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, περίπου 0,5 εκατομμύρια τόνοι ντίζελ φορτώθηκαν τον Μάρτιο στο λιμάνι Primorsk της Βαλτικής της Ρωσίας, αλλά δεν έχουν ακόμη τελικό προορισμό. Συνολικά, οι ρωσικές θαλάσσιες προμήθειες εξαγωγών ντίζελ μειώθηκαν κατά 4% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο σε περίπου 3,6 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε στοιχεία LSEG και πηγών αγοράς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας