Μενού Ροή
Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 2% - Ο OPEC+ εξετάζει επιπλέον περικοπές

Κέρδη άνω του 2% σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται περαιτέρω περικοπές της προσφοράς από τον OPEC+, διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιανουαρίου σημειώνει κέρδη 2,74% στα 78,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύεται κατά 2,72% στα 82,79 δολάρια το βαρέλι.

Τόσο το Brent όσο και το WTI σημείωσαν "άλμα" 4% την Παρασκευή, καθώς τρεις πηγές του OPEC+ δήλωσαν στο Reuters ότι ο οργανισμός πρόκειται να εξετάσει αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές της προφοράς κατά τη συνεδρίαση στις 26 Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι οι τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

"Αν υπάρξει συμφωνία για περαιτέρω περικοπές, αναμένεται αύξηση των τιμών βραχυπρόθεσμα, αλλά ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπός στις τιμές φαίνεται αμφίβολος, καθώς η επιβολή των περικοπών και η τήρηση θα αποτελέσουν σημαντικό ζήτημα", δήλωσε ο Tamas Varga, υψηλόβαθμο στέλεχος της PVM.

Οι traders παρακολουθούν επίσης το ρωσικό αργό μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον σε τρία πλοία που έστειλαν αργό τύπου Sokol στην Ινδία.

Την Παρασκευή η Μόσχα ήρε την απαγόρευση των εξαγωγών βενζίνης, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τον παγκόσμιο εφοδιασμό με το καύσιμο. Σημειώνεται ότι η Ρωσία είχε άρει τους περισσότερους περιορισμούς στις εξαγωγές ντίζελ τον περασμένο μήνα.

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά διυλιστήρια πετρελαίου οδεύουν στο να αυξήσουν την παραγωγή κατά 559.000 βαρέλια ημερησίως αυτή την εβδομάδα, καθώς ολοκληρώνουν τη φθινοπωρινή προγραμματισμένη συντήρηση, ανέφερε τη Δευτέρα η εταιρεία ερευνών IIR Energy.

Στη Μέση Ανατολή, Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων βρίσκεται κοντά, παρά τις σφοδρές μάχες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας