Μενού Ροή
Στα 92 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο σε υψηλά 10 μηνών

Νέα άνοδο σημειώνουν από το πρωί οι τιμές του πετρελαίου, αφού προηγουμένως έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022, λόγω των ανησυχιών για την προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ICE Brent Crude με λήξη τον Νοέμβριο του 2023 ενισχύθηκαν νωρίτερα κατά 0,22%, ξεπερνώντας και πάλι τα 90 δολ/βαρέλι και συγκεκριμένα τα $92,26 στις 7 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI Crude διαμορφώνονταν κατά 0,3% υψηλότερα στα 89,11 δολάρια/βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2% την Τρίτη.

Οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής έχουν κλείσει στη Λιβύη λόγω των καταστροφικών και πολύνεκρων καταιγίδων, μεταδίδει το CNBC.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ δημοσίευσε τη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά, επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψή του για τη ζήτηση για το υπόλοιπο του έτους.

Μια ξεχωριστή έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε ότι αναμένει μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου κατά το τέταρτο τρίμηνο και ότι το αργό τύπου brent θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 93 δολάρια ανά βαρέλι για την ίδια περίοδο. Επίσης, αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2023.

Το brent την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά φέτος, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επεκτείνει μονομερώς τις περικοπές στην παραγωγή.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας