Μενού Ροή
Δήμος έλαβε λογαριασμό ΔΕΗ 800.000 ευρώ με πέντε χρόνια καθυστέρηση

Έτριβαν τα μάτια τους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, όταν είδαν το ποσό των…800.000 ευρώ στον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος.

Πρόκειται για ένα λογαριασμό που αφορά τη χρήση ρεύματος από γεώτρηση του Δήμου στις πηγές της Σαρακήνας ο οποίος για κάποιο λόγο είχε σταματήσει να εκδίδεται από το 2019 με αποτέλεσμα να γίνει τώρα η εκκαθάριση και να προκύψει αυτό το τεράστιο ποσό το οποίο θα αρχίσει να αποπληρώνει άμεσα ο Δήμος.

Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας παραπάνω διευκρινίσεις για το θέμα που προέκυψε. Όπως είπε δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δεν είχε εκδοθεί λογαριασμός τόσα πολλά χρόνια με τις πρώτες απαντήσεις της ΔΕΗ να κάνουν λόγο για κάποιο πρόβλημα στο σύστημα τηλεμετρίας.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως κανείς δεν αντιλήφθηκε το γεγονός της μη έκδοσης λογαριασμού από το 2019 με τον κ. Χατζάκη να αναφέρει πάντως πως δεν καταλογίζει ευθύνες σε κανένα και το γεγονός αυτό πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός πως οι λογαριασμοί προς το Δήμο εκδίδονται συγκεντρωτικά και έτσι λόγω φόρτου εργασίας δεν το παρατήρησε κάποιος.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χατζάκης τόνισε πως ένα τόσο μεγάλο ποσό προκαλεί μια σημαντική «αιμορραγία» στο Δήμο και το χρέος αυτό θα αρχίσει να αποπληρώνεται άμεσα και αυτόματα από την παρακράτηση ανταποδοτικών τέλών ηλεκτροφωτισμού και αναμένεται να αποπληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα το κόστος για κάποια έργα «δευτερεύουσας» σημασίας θα ανακατευθυνθεί σε σημαντικότερες δράσεις έτσι ώστε να συνεχιστούν οι βασικότερες προγραμματισμένες δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου και να μη παρουσιαστεί κάποιο σημαντικό έλλειμα στους δημότες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας