Μενού Ροή
Από όλα έχει ο Απρίλιος για τα πράσινα τιμολόγια - Μικρές αυξήσεις, μειώσεις και η ΔΕΗ σταθερή

Μικρές αυξήσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για τις περισσότερες εταιρείες, σήμα σταθερότητας από τον μεγαλύτερο παίκτη, τη ΔΕΗ (που ταυτόχρονα ανακοίνωσε και ένα σταθερό μπλε 12μηνο τιμολόγιο αλλάζοντας τα δεδομένα στον κλάδο αυτό) και τρεις πάροχοι (Φυσικό Αέριο ΕΕΕ, NRG, Volterra) που ακολούθησαν την τάση των χονδρεμπορικών τιμών, ανακοινώνοντας μειώσεις στα δικά τους τιμολόγια.

Αυτό είναι το «τοπίο» των  ειδικών πράσινων τιμολογίων για το μήνα Απρίλιο που ανακοίνωσαν οι εταιρείες αργά χθες το βράδυ. Η περαιτέρω υποχώρηση των τιμών ηλεκτρισμού στη χονδρεμπορική αγορά τον Μάρτιο (στα 67,5 ευρώ/MWh από 73,61 ευρώ/MWh τον Φεβρουάριο) δεν αποτυπώθηκε στα περισσότερα τιμολόγια εξαιτίας του αλγορίθμου που προβλέπει ο μηχανισμός διακύμανσης, με το εργαλείο των εκπτώσεων να χρησιμοποιείται για την διαμόρφωση των χρεώσεων στα ίδια με τον Μάρτιο ή χαμηλότερα επίπεδα.

Δυο -μικροί- πάροχοι  (Elin, Volterra) ανακοίνωσαν «πράσινα» τιμολόγια κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 10 λεπτών/κιλοβατώρα, ενώ τα ακριβότερα τιμολόγια διαμορφώθηκαν λίγο κάτω από τα 12 ευρώ.  Η μέση τιμή του «πράσινου» τιμολογίου (στο οποίο παραμένει η πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών) για τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 10,8 λεπτά/κιλοβατώρα, ελαφρά αυξημένη σε σχέση με τον Μάρτιο όταν είχε διαμορφωθεί στα 10,5 λεπτά/KWh.

Ο «χάρτης» των «πράσινων» τιμολογίων για τον τρέχοντα μήνα διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΗ: 10,8 λεπτά/KWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 11,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ η εταιρεία ανακοίνωσε και αναπροσαρμογή του σταθερού δωδεκάμηνου τιμολογίου (προϊόν ΔΕΗ HomeEnter) στα 12,5 λεπτά/KWh (από 17,9 λεπτά που ήταν όταν το είχε λανσάρει στις αρχές του έτους), χρέωση που αφορά τόσο στην ημερήσια όσο και στη νυχτερινή κατανάλωση (δεν υπάρχει δηλαδή εδώ διακριτό νυχτερινό τιμολόγιο).

Protergia: 11,62 λεπτά/κιλοβατώρα, από 10,77 ευρώ/κιλοβατώρα) τον Μάρτιο

Ηρων: 11,55 λεπτά/κιλοβατώρα (από 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα) τον περασμένο μήνα

Elpedison: 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα (από 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα) τον Μάρτιο για μηνιαία κατανάλωση πάνω από 100 κιλοβατώρες. Για τις πρώτες 100 KWh η χρέωση είναι 11 λεπτά/κιλοβατώρα (από 9,9 τον Μάρτιο)

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: 10,64 λεπτά/κιλοβατώρα (από 11,16 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο)

NRG: 10,78 λεπτά/κιλοβατώρα (από 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο)

Ελίν: 9,06 λεπτά/κιλοβατώρα (από 8,18 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο)

Zenίθ: 11,43 λεπτά/κιλοβατώρα (από 12,46 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο)

Volterra: 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα (από 10,5 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο)

Volton: 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα (από 10,31 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάρτιο)

Σημειώνεται τέλος ότι η χρέωση παγίου για όλες τις εταιρείες είναι 5 ευρώ (που είναι το «πλαφόν» στο πράσινο τιμολόγιο) εκτός από τη Volton που έχει πάγιο 4,9 ευρώ και τη  Volterrra με πάγιο 4,5 ευρώ. Το πάγιο της NRG μειώνεται μέχρι και τα 3,5 λεπτά αν ο πελάτης πληρώνει με πάγια εντολή και έχει e-bill.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας