Μενού Ροή
Βουλγαρία: Παραπέμπεται στο Δικαστήριο της ΕΕ για τις προμήθειες φυσικού αερίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα στοιχεία για 3 ποινικές διαδικασίες κατά της Βουλγαρίας τις οποίες θα παραπέμψει στο Διακστήριο της ΕΕ. Αυτό ανακοίνωσαν από το ΒΤΑ.

Η πρώτη διαδικασία είναι γιατί η Βουλγαρία δεν έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση των Σχεδίων της για την Διαχείρηση των Ποταμών αλλά η χώρα μας  δεν είναι η μόνη χώρα με τέτοιο πρόβλημα. Στο δικαστήριο κινδυνεύουν να κλιθούν ακόμα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβακία.

Η δέυτερη διαδικασία αφορά την ασφάλεια των ενεργειακών προμηθειών και τις υποχρεώσεις ανακοίνωσης συγκεκριμένων στοιχείων για τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Η τρίτη διαδικασία αφορά τα διαδικαστικά δικαιώματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Βουλγαρία και την Πορτογαλία να εισάγουν εξ ολοκλήρου τους κανόνες της ΕΕ για τις διαδικαστικές εγγυήσεις για τα παιδιά σε δίκες και πιο συγκεκριμένα τις απαιτήσεις για δίκαιη δίκη και για τα δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορουμένων.

Στην περίπτωση της Βουλγαρίας η Κομισιόν αναφέρει ότι δεν έχουν εφαρμοστεί οι απαιτήσεις όσον αφορά το δικαίωμα πληροφόρησης, το δικαίωμα των γονέων ή των κηδεμόνων να ενημερωθούν για τα διακιώματα του παιδιού, το δικαίωμα ατομικής βαθμολόγησης και δικαίωμα ιατρικής εξέτασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει προθεσμία απάντησης 2 μήνες πριν να συνεχίσει την ποινική διαδικασία.

Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας