Μενού Ροή
Πτώση της ζήτησης στο φυσικό αέριο το 2024 "βλέπει" η Wood Mackenzie

Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη "βλέπει" η συμβουλευτική Wood Mackenzie Ltd καθώς η ζήτηση στην περιοχή συνεχίζει να υποχωρεί, την ίδια στιγμή που οι αποθήκες είναι γεμάτες πολύ πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Ευρώπη οδεύει για τον χειμώνα έχοντας αποθηκεύσει περισσότερο από το συνηθισμένο για αυτή την περίοδο του χρόνου, ως ασφάλεια για τον κίνδυνο βραχυπρόθεσμων διαταραχών. Ταυτόχρονα, η χρήση του φυσικού αερίου για ενέργεια υποχωρεί, με τις ανανεώσιμες να κερδίζουν μερίδιο στην αγορά, αλλά και την πυρηνική ενέργεια να ενισχύεται την ίδια στιγμή που η κατανάλωση, τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό επίπεδο, περιορίζεται λόγω των οικονομικών πιέσεων.

"Ο ευρωπαϊκός κλάδος του φυσικού αερίου φαίνεται να οδεύει για πτώση της ζήτησης που θα έχει αντίκτυπο και στις τιμές το επόμενο έτος", αναφέρει η Wood Mackenzie σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. "Το φυσικό αέριο στην ενέργεια αναμένεται να υποχωρήσει κατά 12% σε ετήσια βάση το 2024, μια παρόμοια πτώση με αυτή του 2023", προσθέτει.

Η εταιρεία πάντως περιμένει οι συνθήκες στην αγορά να είναι περισσότερο σφιχτές το 2025, όταν θα εκπνεύσει η συμφωνία της Ρωσίας με την Ουκρανία για τη διέλευση φυσικού αερίου. Επιπλόν, η ενίσχυση της προσφοράς με υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι σταδιακή, ενώ η ζήτηση στην Ασία για το καύσιμο αναμένεται να αυξηθεί, περιορίζοντας τις ποσότητες που θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας