Μενού Ροή
Η Motor Oil εξαγοράζει δύο φωτοβολταϊκά 86 MW στη Ρουμανία

Σε εξαγορά δύο φωτοβολταικών στη Ρουμανία, με ισχύ 86 MW, προχωρά η MORE, θυγατρική της Motor Oil  από κοινού με την Alive Renewable Holding Limited της Premier Energy Group, σύμφωνα με πηγές του Profit.ro.

Σύμφωνα με τη ρουμανική σελίδα, τα φωτοβολταϊκά έργα έχουν εγκατεστημένη ισχύ 86 MW σε φωτοβολταϊκά πάνελ, η οποία συμπληρώνεται από 18 MWh αποθηκευτικής ικανότητας ηλεκτρικής ενέργειας. Η Premier Energy και η More στοχεύουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή των έργων στη Ρουμανία έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

H Alive Renewable Holding Limited είναι επενδυτικό όχημα του ρουμανικού ομίλου Premier Energy, μιας καθετοποιημένης ενεργειακής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά πράσινης ενέργειας στη περιοχή, έχοντας επεκταθεί και στη Μολδαβία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Premier Energy διαθέτει συνολικά ένα portfolio με έργα ΑΠΕ πάνω από 1.000 MW, τόσο αιολικά, όσο και φωτοβολταικά, σε διαφορετικές φάσης ανάπτυξης. Η Premier Energy είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στη Ρουμανία, διαχειριζόμενη ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής άνω των 3.600 χιλιομέτρων και ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, παρέχοντας και διανέμοντας ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 70% του πληθυσμού, με σχεδόν 1 εκατομμύριο σημεία κατανάλωσης.

Στη περίπτωση της MORE, οι εξαγορές αυτές σηματοδοτούν την επέκταση της εταιρείας εκτός συνόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη των έργων της στις ΑΠΕ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας