Μενού Ροή
Πολωνία
Η PGE ξεκινά την εγκατάσταση θεμελίων για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Πολωνίας

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Πολωνίας PGE, σε συνεργασία με την Ørsted, ξεκίνησε τη φάση υπεράκτιας εγκατάστασης για το έργο Baltica 2, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως έγινε γνωστό, έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα θεμέλια στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται με τη διαχείριση της Van Oord, προβλέπει την εγκατάσταση 111 μονοπάλων θεμελίωσης, εκ των οποίων 107 θα στηρίξουν ανεμογεννήτριες και τέσσερα υπεράκτιους υποσταθμούς. Εξειδικευμένα πλοία εγκατάστασης, όπως τα Svanen και Aeolus, μεταφέρουν τα εξαρτήματα από το λιμάνι του Rønne στην περιοχή του έργου για την ακριβή τοποθέτησή τους.

Σύμφωνα με την PGE, το στάδιο αυτό είναι κρίσιμο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς επιτρέπει την επόμενη φάση που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και των υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατασκευή αναμένεται να συνεχιστεί έως το 2026, με την ολοκλήρωση των εργασιών θεμελίωσης να τοποθετείται στο τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Η υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας, Πωλίνα Χένιγκ-Κλόσκα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών σημαντικό ορόσημο για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Όπως δήλωσε, η υπεράκτια αιολική ενέργεια αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή ανεξαρτησία της Πολωνίας, μειώνοντας την εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα και προσφέροντας μια σταθερή πηγή καθαρής ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες. Παράλληλα, τόνισε ότι η Βαλτική Θάλασσα εξελίσσεται σε στρατηγικό πόρο για την οικονομία, ενώ έργα όπως το Baltica 2 συμβάλλουν στην ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας, των λιμανιών και της αγοράς εργασίας, μέσα από τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους.

Πηγή: ceenergynews

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας