Μενού Ροή
Π. Τσαπανίδου: Έκτακτος φόρος στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Στον έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του, Πόπη Τσαπανίδου

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η κ. Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε "κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί" από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα, απάντησε "υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων".

"Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων" παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος.

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη, αρχικά είπε ότι "τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες" ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο "αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;".

Η εν λόγω φορολόγηση βρίσκεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλάκις έχουν αναφέρει στελέχη του κόμματος, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα.

"Η αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων δεν θα δώσει μεγάλα έσοδα στο Ταμείο. Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών θα δώσει μεγάλα έσοδα", δήλωσε χθες στη συνέντευξή του στο Star ο Αλέξης Τσίπρας

Στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ η κυρία Τσαπανίδου επιχείρησε να «μαζέψει» σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου στη σκιά της συζήτησης που προκάλεσε η δήλωση Δουδώνη ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% επί των μερισμάτων για 100.000 ευρώ και πάνω.

Ερωτηθείσα για το τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολόγησης των μερισμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, αν και παραδέχθηκε ότι ο συντελεστής του 15% υπάρχει, εντούτοις είπε ότι «δεν αποτελεί προτεραιότητα».

«Για τι φορολογία μιλάτε στα μερίσματα;» ήταν η ερώτηση που έγινε στην κυρία Τσαπανίδου με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «χθες τοποθετήθηκε στη συνέντευξη στο STAR ο Αλέξης Τσίπρας και είπε οτι μιλάμε για πολύ μικρή απόδοση στον προϋπολογισμό που δεν είναι θέμα που αξίζει να συζητηθεί περαιτέρω και να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας