Μενού Ροή
Ποιος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Νέος υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο Παντελής Κάπρος.

Ο Παντελής Κάπρος είναι καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών και κατέχει 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα (DEAs) στα Οικονομικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Dauphine και τη Σχολή Οικονομικής Διοίκησης και Στατιστικής του Παρισιού, καθώς και κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα στη Μαθηματική Οικονομική από το πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Παρίσι).

Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδος (2000-2004), ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για 5 χρόνια (1995-2000) και Καθηγητής Οικονομικών στη Σορβόννη.

Ως επικεφαλής του E3MLab έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιήσει μεγάλης κλίμακας μαθηματικά μοντέλα για τις Ενεργειακές Αγορές, το Περιβάλλον και τη Γενική Οικονομική Ισορροπία τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα διεθνώς και αποτελούν τα μοντέλα με τα οποία εκπονούνται οι περισσότερες αναλύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους τομείς της ενέργειας, περιβάλλοντος, μεταφορών και οικονομικής ανάπτυξης. Έχει πολύχρονη διεθνή πείρα ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στον τομέα της Ενεργειακής και Οικονομικής πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνείς επιστημονικές εκδόσεις. Από το 2006 είναι εταίρος του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ.

Οι απόψεις του νέου υπουργού για κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

Δείτε τι έλεγε στον Νίκο Φιλιππίδη

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας