Μενού Ροή
Η Σερβία ετοιμάζει τροπολογία για να μπορέσει να αποκτήσει τον έλεγχο ρωσικής ιδιοκτησίας εταιρείας διύλισης πετρελαίου, λέει αξιωματούχος

Η Σερβία προετοιμάζει μια τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό, η οποία θα της επιτρέψει να αναλάβει την ιδιοκτησία της NIS (NIIS.BEL), της ρωσικής ιδιοκτησίας και υπό αμερικανικές κυρώσεις εταιρείας διύλισης πετρελαίου, δήλωσε την Τρίτη στην Euronews Serbia η πρόεδρος της Βουλής.

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένης της NIS, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη ρωσική Gazprom Neft (SIBN.MM) και στη Gazprom (GAZP.MM). Οι ΗΠΑ είχαν δώσει επανειλημμένες εξαιρέσεις στη NIS πριν τελικά οι κυρώσεις τεθούν σε ισχύ τον Οκτώβριο.

Η Άνα Μπρνάμπιτς, στενή σύμμαχος του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι το κοινοβούλιο θα αρχίσει να συζητά τις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό, οι οποίες έχουν προετοιμαστεί από το κυβερνών SNS, το απόγευμα της Τετάρτης ή την Πέμπτη.

«Μία από τις τροπολογίες που θα κατατεθούν θα είναι αυτή που θα προβλέπει την περίπτωση όπου σε κάποια στιγμή θα αναλάβουμε τον έλεγχο της NIS», δήλωσε η Μπρνάμπιτς στην Euronews.

Ο Βούτσιτς δήλωσε την Τρίτη ότι το διυλιστήριο της NIS θα κλείσει σε τέσσερις ημέρες αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν άρουν τις κυρώσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τον εφοδιασμό καυσίμων ενόψει του χειμώνα.

Πηγή: Reuters

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας