Μενού Ροή
Προχωρά ο πυρηνικός σταθμός στο Κοζλοντούι - Τα επόμενα βήματα

Μετά το πράσινο φως του Κοινοβουλίου της Βουλγαρίας, η εταιρεία έργου Kozloduy NPP – New Builds PLC δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να εγκαταστήσει τις μονάδες 7 και 8 στο χώρο του NPP του Kozloduy, επιλέγοντας την τεχνολογία АР1000.

Η εταιρεία αναζητά ανάδοχο για τη μηχανική, την κατασκευή, την προμήθεια και τη θέση σε λειτουργία της εγκατάστασης στο πλαίσιο συμφωνίας με το κλειδί στο χέρι.

Το Κοζλοντούι είναι ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, με εγκατεστημένη ισχύ 2.000 MW. Το 2022, η χώρα αποφάσισε να εγκαταλείψει το έργο του πυρηνικού εργοστασίου Μπέλενε και να κατασκευάσει περισσότερους αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι.
 

Σε δύο φάσεις η διαδικασία

Σκοπός είναι το έργο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2035. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ η διαδικασία προβλέπει δύο φάσεις.Η τρέχουσα πρόσκληση αφορά τις εταιρείες να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη θέση εργασίας.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις προσφορές τους σε μεταγενέστερη διαδικασία. Ο ανάδοχος θα επιλεγεί μετά από διαπραγματεύσεις. Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ είπε ότι η Ελλάδα, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία θα προτιμούσαν μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας παρά να επενδύσουν σε δύο νέους αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας