Μενού Ροή
Πώς τα Ιωάννινα εξελίσσονται σε περιφερειακό τεχνολογικό κόμβο

To TechFuse είναι το πρώτο ετήσιο συνέδριο στην Ελλάδα, που συνδυάζει την τεχνολογία και την καινοτομία με τον πολιτισμό.

Διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας” σε συνεργασία με την κοινότητα ψηφιακών νομάδων C.Ioannina, ενώ υποστηρίζεται από εγχώριους και διεθνείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι να καταστήσει τα Ιωάννινα έναν περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας, να συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ευρύτερη ανάπτυξη του τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος, να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και να δημιουργήσει πολλαπλασιαστική αξία για την τοπική κοινωνία.

Γενικότερα, το TechFuse καλύπτει ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, τις τεχνολογίες αιχμής, την εξέλιξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία και στην εργασία, τη σχέση της τεχνολογίας με τον πολιτισμό και την ευρύτερη περιφερειακή ανάπτυξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ατζέντα του είναι πολυθεματική και περιλαμβάνει Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την ερευνητική κοινότητα, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με βασικό προσανατολισμό την ενίσχυση του πολιτισμού στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο, και δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για φοιτητές και επαγγελματίες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας