Μενού Ροή
epimelitirio.jpg
Σύσκεψη στην Τρίπολη για τον Κόμβο Βιοοικονομίας της Μεγαλόπολης

Να προχωρήσει η ίδρυση του κόμβου βιοοικονομίας στη Μεγαλόπολη, επιθυμεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Για το λόγο αυτό, έγινε και σύσκεψη στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή και των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΥΔΑΜ).

Είναι ένας στόχος του Προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη Μεγαλόπολη.

Πυρήνας του συνολικού προγράμματος, αλλά και του συγκεκριμένου εμβληματικού έργου στρατηγικής σημασίας είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας “, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και σημείωσε ” το Επιμελητήριο από νωρίς το αντιλήφθηκε και είναι έτοιμο να συνδράμει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ, τόσο για την ανατροφοδότηση του προγράμματος με τα πραγματικά δεδομένα της επιχειρηματικότητας, όσο και για την ενεργό συμμετοχή μας στην υλοποίηση των δράσεων του“. 

Ο Γιάννης Τρουπής, πρόσθεσε ακόμα “είναι βέβαιο ότι από το έργο αυτό δύναται να ωφεληθούν άμεσα οι υφιστάμενες επιχειρήσεις των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, που ανήκουν στο συγκεκριμένο εδαφικό σχέδιο, και να δοθούν κίνητρα για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, μετασχηματίζοντας την οικονομία της περιοχής δίνοντάς της ταυτόχρονα νέα προοπτική“.

Στη συνάντηση, εξετάστηκε και το πλαίσιο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους λοιπούς φορείς που θα συμμετέχουν στο έργο (Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, δήμοι, ΣΕΒΙΠΕΤ κλπ.).

Επίσης, συζητήθηκαν και τα σχέδια για τις υπόλοιπες δομές που είναι να δημιουργηθούν(συνεργατικός χώρος, θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, μηχανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής εξετάστηκε και το πλαίσιο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους λοιπούς φορείς που θα συμμετέχουν στο έργο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τους Δήμους του εδαφικού σχεδίου, το ΣΕΒΙΠΕΤ και τους λοιπούς φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, αλλά και τις δομές που έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν (συνεργατικός χώρος, θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, μηχανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας). 

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας