Μενού Ροή
ekdiloseis
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες στους Δήμους Πλατανιά και Χανίων

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε και Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ενεργειακές κοινότητες.  

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. Η δράση χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Εκδήλωση Πλατανιά

Η πρώτη εκδήλωση που αφορά στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, στον εμπορικό τομέα και στον αγροτικό τομέα, θα λάβει χώρα διά ζώσης, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Μάλεμε, στον Πλατανιά, την Παρασκευή 23/02/2024 και ώρα 16:00π.μ.

Για την εγγραφή σας, μπείτε στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-platanias/

Πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email: [email protected] και[email protected]

Εκδήλωση Χανίων

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και την δράση των ενεργειακών κοινοτήτων και θα λάβει χώρα διά ζώσης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29, το Σάββατο 24/02/2024 και ώρα 10:00 π.μ.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας