Μενού Ροή
Ταϊλάνδη: Προς απαγόρευση η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών – Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση

Η νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει να απαγορεύσει την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών για να αντιμετωπίσει την μόλυνση του αέρα, η οποία έφτασε φέτος σε ανησυχητικά επίπεδα, σημείωσε σήμερα αξιωματούχος μίας από τις βασικές αγροτικές ενώσεις του βασιλείου.

“Η κυβέρνηση οφείλει να απαγορεύσει την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, μέθοδο που είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των αγροτών στην Ταϊλάνδη”, δήλωσε ο Πόρνσιλ Πατσαριντανακούλ, ο οποίος είναι πρόεδρος της εθνικής ένωσης για τις ζωοτροφές TFMA.

Αυτός σημείωσε ότι ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο για την απαγόρευση αυτής της πρακτικής θα ήταν τα “τρία χρόνια” και κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό Σρέτα Ταβισίν να αντιμετωπίσει επειγόντως το ζήτημα δεδομένης της έντασης του προβλήματος της ρύπανσης.

Τοξικός αέρας

Ανάμεσα στον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο, τοξικός αέρας κάλυπτε μεγάλο μέρος του βασιλείου, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι να χρειαστούν ιατρική θεραπεία.

Η πρωτεύουσα Μπανγκόκ, στο κεντρικό τμήμα της Ταϊλάνδης, και η Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο, βρίσκονταν τότε μεταξύ των πόλεων με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, με επίπεδα αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM2.5 πολύ υψηλότερα από τα όρια που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Σρέτα Ταβισίν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, διαβεβαίωσε ότι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, αλλά χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Πολύ υψηλή ρύπανση από άνθρακα μπορεί να υποχρεώσει τους Ταϊλανδούς παραγωγούς να καταβάλουν επιπλέον χρήματα, αν θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην ΕΕ, όπου άρχισε να εφαρμόζεται μηχανισμός προσαρμογής για να επιβάλλονται κυρώσεις στους παραγωγούς που ευθύνονται για την εκπομπή ρύπων πάνω από τα ευρωπαϊκά όρια.

Πηγή: ΟΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας