Μενού Ροή
PROTERGIA MYTILINEOS
Τι φέρνει η νέα Protergia - Αποκαλυπτήρια της νέας ταυτότητας

Τα αποκαλυπτήρια  της νέας εικόνας της Protergia  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου, παρουσία πλήθους φίλων, συνεργατών και εργαζομένων, που γιόρτασαν μαζί με τα στελέχη της εταιρείας το νέο ορόσημο στην μακρόχρονη ιστορία της.

Η Protergia είναι σήμερα η ναυαρχίδα του κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα. Προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 500 χιλιάδες παροχές σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, με τη συνολική παραγωγή τόσο από τις θερμικές, όσο και από τις ανανεώσιμες μονάδες να ανέρχεται σε 8,4 TWh, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής ζήτησης.

Ευάγγελος Μυτιληναίος : Η εξέλιξη της ενέργειας έχει πολύ δρόμο ακόμη

Στη χθεσινή εκδήλωση για την ανακοίνωση της νέας ταυτότητας της Protergia,  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Helleniq Energy, Ανδρέα Σιάμισιη που τίμησαν την εταιρεία με την παρουσία τους.

«Μας τίμησαν σήμερα οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων ανταγωνιστών μας, ο κ. Σιάμισιης και ο κ. Περιστέρης, κάτι που αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Αν και πολεμάμε έξω ο καθένας για το μερίδιό του, αυτό είναι μια ευγενής άμιλλα και δεν γίνεται με όρους κακού ανταγωνισμού», σημείωσε αναφερόμενος στην παρουσία των δύο κορυφαίων παραγόντων της αγοράς.

MYTILINEOS SIAMIIS PERISTERIS

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εξέλιξη της ενέργειας έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της, κι ότι η παραγωγή, η διανομή και η προμήθεια αλλάζουν με φοβερές ταχύτητες, επισημαίνοντας ότι: «Είναι ένα δύσκολο καθήκον αυτό και δεν είναι καθόλου εύκολο να λέμε ότι θα πάμε σε μια νέα εποχή».

Η Protergia στο σχεδιασμό της εκτός από την πλήρη ανανέωση των 85 καταστημάτων της, θα διανείμει δωρεάν στους πελάτες της 1000 ψηφιακούς μετρητές. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia Γιάννης Καλαφατάς έδωσε έμφαση στις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται και δημιουργούν διαφορετικές συνθήκες και δυνατότητες.

Ο Γιάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director, Energy της MYTILINEOS, τόνισε πως «η Protergia είναι ο πλέον ολοκληρωμένος πάροχος, που κάνει τα πάντα γύρω από την ενέργεια. Όλα για την ενέργεια λοιπόν αλλά και ενέργεια για όλους. Αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε assets που παράγουν ενέργεια, παράγουμε ενέργεια μέσα από ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, γνωρίζουμε τη διαχείριση της ενέργειας και το κάνουμε με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα

Protergia

Πρωτοπορία στην πράσινη ενέργεια

Σχεδόν 20 χρόνια τώρα, με συνέπεια και σεβασμό προς όλους τους καταναλωτές, η Protergia πρωτοπορεί στην παραγωγή ενέργειας, αλλά και στη παροχή σύγχρονων ενεργειακών προϊόντων, αξιοποιώντας τη ψηφιακή τεχνολογία. Με «πράσινο» προσανατολισμό προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τη σταθερότητα.

Μέσω σημαντικών επενδύσεων, η Protergia παράγει σήμερα σχεδόν το 1/5 της ενέργειας της χώρας. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με συνολικό μερίδιο αγοράς 16,7% και ειδικότερα με ποσοστό στη μέση τάση 18,2% και στην υψηλή τάση 38,6%.

Διαθέτει ένα ισχυρό Energy Management που αφορά πέρα από τη διαχείριση και λειτουργία των θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος, στο market bidding & non-physical power trading, στη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας, καθώς και 3rd parties PPAs, στη διαχείριση ΦΟΣΕ και στη δημιουργία πράσινων VBL προϊόντων.

Ήταν πρωτοπόρος στο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, φέρνοντας το πρώτο ιδιωτικό φορτίο. Το μερίδιο της σήμερα ανέρχεται στο 40% με σημαντική παρουσία σε ολόκληρη την αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

PROGERGIA

Η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της MYTILINEOS σχολίασε πως τα επιτεύγματα της Protergia έχουν προσδώσει κύρος και αξιοπιστία, αλλά και σιγουριά. «Όλα αυτά έχουν σημασία γιατί πρέπει να απαντήσουμε σε μια νέα γενιά καταναλωτών. Είναι πιο απαιτητικοί. Πιο προηγμένοι τεχνολογικά. Και τελικά, πιο έμπειροι. Που έχοντας προσωπική εμπειρία και από την τεχνητή νοημοσύνη, θέλουν να δουν πώς θα την αξιοποιήσουμε στην ενέργεια προς όφελός τους.»

Protergia

Με την νέα στρατηγική και ταυτότητα η Protergia φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια συνολική πλουραλιστική εμπειρία. Με την ενέργεια της MYTILINEOS, κινείται δυναμικά προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας