Μενού Ροή
fotakidis
Με κέρδη 17% η πρεμιέρα του CVC στο Χρηματιστήριο – Τα νέα κεφάλαια «ζεσταίνουν» τα σενάρια για νέες κινήσεις, με ή χωρίς τη ΔΕΗ

Με σημαντική άνοδο, της τάξης του 17%, έκανε πρεμιέρα στο χρηματιστήριο του Euronext Amsterdam η μετοχή του CVC Capital Partners, που ελέγχει το 10% και έχει ανακηρυχθεί θεμελιώδης επενδυτής (cornerstone investor) στη ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα έχει επενδύσει σε σειρά άλλων εταιρειών, κυρίως στους τομείς της υγείας και των τροφίμων, στην Ελλάδα.

Η μετοχή εισήχθη στο χρηματιστήριο στα 14 ευρώ, άνοιξε στα 17,34 ευρώ, έκανε πράξεις μέχρι τα 18 ευρώ για να ισορροπήσει στην πορεία στην περιοχή των 17 ευρώ και να κλείσει τελικά στα 16,35 ευρώ (αύξηση 16,79%) που ισοδυναμεί με κεφαλαιοποίηση 16,35 δις ευρώ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν έντονο με τον όγκο να προσεγγίζει τα 18 εκατομμύρια μετοχές και τον τζίρο να υπερβαίνει τα 305 εκατομμύρια ευρώ.

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για αύξηση ποσοστού στη ΔΕΗ και νέες επενδύσεις

Η πετυχημένη είσοδος του CVC στο χρηματιστήριο, πολύ περισσότερο καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην Ευρώπη μέχρι σήμερα το 2024, και τα άνω των 2 δις ευρώ κεφάλαια που αντλεί, ερμηνεύονται από παράγοντες της αγοράς ως εφαλτήριο για νέες επενδύσεις και στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται δεδομένο ότι θα αναζωπυρώσουν τα σενάρια για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στη ΔΕΗ άνω του 10% όπως επίσης και για νέες επενδύσεις είτε από κοινού με την ΔΕΗ (έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα για διεκδίκηση της NOVA εφ’ όσον το τίμημα κινηθεί σε λογικά πλαίσια) είτε χωριστά. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο ΔΣ της ΔΕΗ μετέχει ως μη εκτελεστικό μέλος ο επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα του CVC στην Ελλάδα, Άλεξ Φωτακίδης.

Επισημαίνεται ότι το CVC, έχοντας διανύσει διαδρομή άνω των 40 ετών στις αγορές, διαθέτει σήμερα περίπου 186 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σε ιδιωτικά κεφάλαια, δευτερογενή κεφάλαια, πιστώσεις και υποδομές.

Η πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές υποστηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας

Tο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ συνεχάρη, με ανακοίνωσή του, το CVC για την επιτυχή δημόσια εγγραφή επισημαίνοντας: «η σημερινή δημόσια εγγραφή παρέχει στην CVC μια μακροπρόθεσμη θεσμική δομή για να υποστηρίξει τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες και την εξέλιξή της. Η πρόσβαση στις δημόσιες κεφαλαιαγορές υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας και αυξάνει το προφίλ του ομίλου έναντι των υφιστάμενων και των μελλοντικών πελατών».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας