Μενού Ροή
Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις η Ελλάκτωρ για την πώληση της Άκτωρ

Υπεγράφη, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσύμφωνο μεταξύ Ελλάκτωρ και κυπριακού ομίλου Wade Adams –  Adamas Group (εταιρεία του Δ. Κούτρα) με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τη Δευτέρα.

Οι δύο πλευρές εισέρχονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις 6 εβδομάδων για τους όρους της αγοραπωλησίας της κατασκευαστικής εταιρείας, Άκτωρ.

Η υπογραφή του προσυμφώνου δεν δεσμεύει τη Ελλάκτωρ να πουλήσει την θυγατρική της, ωστόσο, πλέον, γίνεται σαφές ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι της, η ολλανδική Reggeborgh Invest BV και η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη, έχουν χαράξει μια νέα πορεία για τον άλλοτε μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει η πώληση του 25% του τομέα των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που έχει διατηρηθεί, μέσω διαδικασίας για την προσέλκυση της καλύτερης οικονομικής προσφοράς.

Έπειτα και από αυτή την κίνηση η Ελλάκτωρ, όπως εκτιμάται, θα βρεθεί με μια ρευστότητα της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ και θα επικεντρωθεί στις Παραχωρήσεις και το real estate.

Η Άκτωρ, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και μετά την πώλησή της, βάσει πρόβλεψης στην κυοφορούμενη συμφωνία.

Πηγή: naftemporiki.gr
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας