Μενού Ροή

Την ίδρυση της πρώτης Ζώνης Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας εισηγείται ο Γ. Κασαπίδης

Την ίδρυση της πρώτης Ζώνης Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα εισηγηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Όπως ανέφερε, η λειτουργική έκταση της Ζώνης Καινοτομίας θα περιλαμβάνει και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες ώστε «η ανταγωνιστικότητα, οι νέες εφαρμογές και καινοτομίες, να μεταμορφώσουν το παραγωγικό μοντέλο των περιοχών μας».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των φθορών που υπάρχουν σε ορισμένους προβόλους της υψηλής γέφυρας Σερβίων, τονίζοντας ότι «σήμερα ολοκληρώνουν την αυτοψία τους στην γέφυρα τεχνικά και επιστημονικά κλιμάκια του αναδόχου αλλά και της Εγνατίας Οδού, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε το πόρισμα, που θα μας ορίζει τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία της γέφυρας».

Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε ακόμη ότι προβλήματα υπάρχουν και σε μια άλλη γέφυρα, πολύ μικρότερη από αυτή των Σερβίων, σε έναν παραπόταμο του Αλιάκμονα, στη γέφυρα του Βενέτικου στα Γρεβενά, όπου ώς τα μέσα του επόμενου μήνα ολοκληρώνεται η μελέτη που έχει ως στόχο «την επιδιόρθωση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της απουσίας συντήρησης». Η γέφυρα του Βενέτικου συνδέει τα Γρεβενά με την Καλαμπάκα, με τα νερά του ποταμού και το γεωλογικό ανάγλυφο της περιοχής να αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, προσελκύοντας επισκέπτες και περιηγητές.

Ερωτηθείς για το θέμα της απόρριψης του σχεδίου «White Dragon» από τα σημαντικά έργα υδρογόνου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI), κάτι που αποτελούσε μεγάλο όραμα της περιφερειακής Αρχής, ο κ. Κασαπίδης απάντησε: «έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, αφού χάρη στις δικές μας προσπάθειες, που ξεκίνησαν το 2019, καταφέραμε η κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτήν την τεχνολογία και σήμερα πολλά έργα από διάφορους φορείς και ομίλους να έχουν αναφορά στις τεχνολογίες υδρογόνου».

Πρόσθεσε δε πως «δεν χάνουμε το κουράγιο μας και την πίστη μας», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει επανασχεδιασμός του έργου ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο τρίτο κύμα των επενδύσεων που θα κρίνει η ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας