Μενού Ροή
Roland Lescure
Η Γαλλία εξετάζει φόρο υπερκερδών σε εταιρείες που ωφελούνται από την κρίση στο Ιράν

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής φόρου υπερκερδών σε επιχειρήσεις που επωφελούνται από την άνοδο των τιμών της ενέργειας λόγω του πολέμου στο Ιράν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Roland Lescure.

Σε συνέντευξή του στο Sud Radio την Παρασκευή, ο Lescure δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετης φορολόγησης εταιρειών που έχουν καταγράψει «εξαιρετικά υψηλά κέρδη» εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

«Αν υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που έχουν αποκομίσει υπερβολικά μεγάλα κέρδη, ίσως επιβάλουμε πρόσθετους φόρους. Η σχετική συζήτηση θα γίνει το φθινόπωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί πολιτικοί της γαλλικής αντιπολίτευσης ζητούν την επιβολή νέου φόρου υπερκερδών σε πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η TotalEnergies, μετά την εκτίναξη των ενεργειακών τιμών που ακολούθησε την έναρξη του πολέμου στο Ιράν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: Reuters

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας