Μενού Ροή
Αλλάζουν ξανά χέρια Ελληνογερμανική, Πλάτων και Αυγουλέα-Λιναρδάτου - Το CVC εξαγοράζει το 20% της ISP με αποτίμηση-μαμούθ €7 δισ.

Η αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποκτά νέα διάσταση, καθώς η CVC Capital Partners εξασφαλίζει μερίδιο 20% στην International Schools Partnership (ISP), τον ταχέως αναπτυσσόμενο όμιλο ιδιωτικών σχολείων που έχει ήδη παρουσία και στην Ελλάδα.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τους FT με αποτίμηση περίπου €7 δισ. συμπεριλαμβανομένου του χρέους – υπερτριπλάσια σε σχέση με το 2021, όταν το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Omers είχε αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό αποτιμώντας τον ISP στα €1,9 δισ.

Η Partners Group, που δημιούργησε τον ISP το 2013, παραμένει ο βασικός μέτοχος, ενώ ο Omers διατηρεί το δικό του ποσοστό. Η συναλλαγή έρχεται σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τις εταιρείες private equity να επενδύουν δισεκατομμύρια σε σχολεία, θεωρώντας ότι οι οικογένειες δύσκολα περικόπτουν δαπάνες για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ακόμη και σε περιβάλλον αυξημένου κόστους ή οικονομικής ύφεσης.

Ο όμιλος ISP έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο παίκτη: αριθμεί πάνω από 100 σχολεία σε 25 χώρες, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά εξαγοράστηκαν την τελευταία τετραετία. Στην Ελλάδα, έχει ήδη εντάξει σταθερά αναγνωρισμένα εκπαιδευτήρια όπως ο «Πλάτων», η Ελληνογερμανική Αγωγή και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

Η νέα φάση ανάπτυξης προβλέπει περαιτέρω εξαγορές σχολείων, επενδύσεις σε υποδομές, καθώς και ανάπτυξη τεχνολογιών διδασκαλίας in-house. Όπως δήλωσε ο Jan Reinier Voûte, συνεπικεφαλής του CVC Strategic Opportunities, η εκπαίδευση K-12 «ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική μας για μακροπρόθεσμη αξία και συνεργασίες».

Μετά και αυτή τη συμφωνία, η ISP αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο ελκυστικούς «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενώ η αποτίμηση-ρεκόρ της σηματοδοτεί το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτικών κεφαλαίων για έναν τομέα που υπόσχεται σταθερά έσοδα και διεθνή ανάπτυξη.

Η Partners Group και η CVC δήλωσαν ότι η επόμενη φάση ανάπτυξης θα περιλαμβάνει την προσθήκη περαιτέρω σχολείων στην αλυσίδα, την επένδυση στην ανάπτυξη της δικής της εσωτερικής τεχνολογίας διδασκαλίας και τις δαπάνες για υποδομές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας