Μενού Ροή
Γιατί η υβριδική εργασία είναι “πράσινη”;

Οι επιχειρήσεις  που προωθούν την υβριδική εργασία μειώνουν τη χρήση ενέργειας κατά ένα πέμπτο, με βάση πρόσφατη έρευνα της IWG και της ARUP για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που ανέδειξε ότι η εργασία πιο κοντά στο σπίτι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα έως και 90% 

Αναλυτικά, η υβριδική εργασία έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τη κατανάλωση ενέργειας κατά ένα πέμπτο*, καθώς αντικαθιστούν μεγάλους γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης με μικρότερους, πιο ενεργειακά αποδοτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ευέλικτων χώρων εργασίας, σύμφωνα με νέες έρευνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα.    

 Η IWG, ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες  όπως  η Spaces και η Regus, διενήργησε έρευνα σε περισσότερους από 500 CEOs και διαχειριστές εγκαταστάσεων σε επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές υβριδικής εργασίας. Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης ενέργειας σε αυτές τις εταιρείες έχει μειωθεί κατά 19% από τότε που εισήγαγαν πολιτικές υβριδικής εργασίας, ωφελώντας τόσο στο περιβάλλον όσο και την κερδοφορία τους.     

Επίσης, η  μελέτη, αναδεικνύει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας και μετακινούνται από ακριβούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης σε μικρότερα περιφερειακά γραφεία και κτίρια συνεργασίας σε στρατηγικά σημεία κοντά στον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων.     

Σχεδόν οι μισοί από όσους συμμετείχαν στην έρευνα (44%) έχουν μειώσει τους παραδοσιακούς γραφειακούς χώρους κατά ένα τέταρτο (25%), με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των λειτουργικών τους δαπανών, ενώ το 19% έχει καταφέρει να μειώσει τους γραφειακούς του χώρους κατά 26-50%. 

Ένα εντυπωσιακό 84% δήλωσε στην έρευνα ότι η υβριδική εργασία ήταν καθοριστική για τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και του οικολογικού αποτυπώματος της εταιρείας, με περιθώρια ακόμη μεγαλύτερης μείωσης καθώς το 79% των επιχειρήσεων είναι πρόθυμο να εξερευνήσει επιπλέον τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, όπως με την συρρίκνωση των χώρων εργασίας ή την παροχή πρόσβασης στους εργαζομένους σε ευέλικτους χώρους εργασίας.    

 Οι μικρότεροι, περιφερειακοί ευέλικτοι χώροι εργασίας διαθέτουν υψηλότερα ποσοστά πληρότητας και, συνεπώς, χαμηλότερες εκπομπές ανά εργαζόμενο. 

Μάλιστα, μια προηγούμενη έρευνα της IWG** είχε δείξει ότι μόνο ένας στους πέντε θα ταξίδευε για περισσότερο από 30 λεπτά καθημερινά για να πάει στην δουλειά του, ενώ το 60% θέλει να εργάζεται σε απόσταση μικρότερη των 15 λεπτών από το σπίτι του.     

Επίσης, μια προηγούμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που πραγματοποιήθηκε από την IWG και την ARUP είχε δείξει επίσης ότι η εργασία πιο κοντά στο σπίτι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα έως και 70% στο Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), 87% στο Λος Άντζελες (ΗΠΑ), 82% στη Νέα Υόρκη, και σχεδόν 90% στην Ατλάντα, κυρίως λόγω της μείωσης των εκπομπών των  κτιρίων και των μεταφορών***.     

Όπως δήλωσε, ο Mark Dixon, CEO & Ιδρυτής της IWG: "Η παγκόσμια μετάβαση στην υβριδική εργασία δεν φέρνει μόνο ισχυρά οφέλη στην παραγωγικότητα και στη χρηματοοικονομική απόδοση των εταιρειών καθώς και βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας-προσωπικής ζωής στους εργαζομένους,  αλλά και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Αυτή η πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο έχουν ήδη μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Τα περιβαλλοντικά οφέλη μέσω της υιοθέτησης της υβριδικής εργασίας δεν σταματούν εκεί. Προηγούμενες έρευνες της Arup έχουν δείξει ότι επιτρέποντας απλά στους ανθρώπους να εργάζονται κοντά στο σπίτι τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται τον χρόνο τους μεταξύ ενός τοπικού χώρου εργασίας και του σπιτιού τους μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με την εργασία ενός εργαζομένου κατά 90%."   

Υπενθυμίζεται ότι η  IWG είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση χώρων υβριδικής εργασίας. Δημιουργεί, όπως αναφέρεται, προστιθέμενη  αξία για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Από τις πιο εντυπωσιακές και γνωστές εταιρείες στον πλανήτη, έως μεμονωμένους επιχειρηματίες και την επόμενη γενιά ηγετών της βιομηχανίας. Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται τη δύναμη της υβριδικής πλατφόρμας της IWG για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και την εγγύτητά τους στην αγορά. Το δίκτυο κάλυψης της IWG περιλαμβάνει 4.000 τοποθεσίες σε πάνω από 120 χώρες και το 83% των εταιρειών του Fortune 500 ανήκουν στην αυξανόμενη βάση πελατών μας.   

Μέσω των brands της IWG, συμπεριλαμβανομένων των Regus, Spaces, HQ και Signature, η εταιρεία, όπως αναφέρει, εκατομμύρια ανθρώπους και  επιχειρήσεις τους να εργάζονται πιο παραγωγικά. 

 

* Έρευνα μεταξύ 511 επιχειρηματιών και facilities managers στο Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζονται υβριδικά τον Απρίλιο του 2024 από την Mortar Research. Η Mortar Research είναι πιστοποιημένη από το Σύνδεσμο Αγοραστικής Έρευνας.    

 ** Έρευνα μεταξύ 2.000 συμμετεχόντων τον Φεβρουάριο του 2023 από την Mortar Research.      

*** Έρευνα με τίτλο: The future of work: A cleaner, hybrid future (Το μέλλον της εργασίας: Ένα καθαρό, υβριδικό μέλλον) που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο 2023 και διεξήχθη από την IWG και την ARUP  

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας