Μενού Ροή
Ένα με τη λίμνη Κάρλα έγινε ο Θεσσαλικός κάμπος με τις πλημμύρες. Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
Λάρισα: Ολλανδοί ειδικοί επιστήμονες στην Λίμνη Κάρλα για την εξεύρεση λύσεων

Αυτοψίες για να μπορέσει να αντληθεί το νερό από τον κάμπο της Λάρισας και να πάψει να απειλεί τα χωριά πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες. Για το λόγο αυτό προσκλήθηκε ομάδα ειδικών επιστημόνων από την Ολλανδία, ώστε να προταθούν σχετικές λύσεις, καθότι η Ολλανδία έχει μια σχετική τεχνογνωσία.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, οι Ολλανδοί Εμπειρογνώμονες βρίσκονται από χθες στο συντονιστικό της Περιφέρειας προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στον κάμπο του Δήμου της Αγιάς και του δήμου Κιλελέρ στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Πάνω από 500 εκατομμύρια m³ νερού εξακολουθούν να βρίσκονται στον κάμπο, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για τα σπίτια και ειδικά για  τα σπίτια που είναι πιο κοντά στο νερό στους Δήμους Αγίας και Κιλελέρ.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας συνοδευόμενα από εκπροσώπους του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Αγιάς βρέθηκαν σήμερα στον πλημμυρισμένο κάμπο προκειμένου να εξετάσουν και να κάνουν αυτοψία αλλά και να εξετάσουν λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ολοκληρωτική καταστροφή

Οι αγρότες μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή στα χωράφια με βαμβάκι, τριφύλλι, σιτηρά και δενδρώδεις καλλιέργειες όπου πλέον δεν υπάρχει πια τίποτα. Σε σημεία μέχρι τη λίμνη Κάρλα το νερό μπορεί να ξεπερνά και τα 6 m. Οι αγρότες που προσπαθούν να βρουν λύσεις τονίζουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης για όλη τη Θεσσαλία επειδή δεν υπάρχουν ακόμη χώρια από όπου δεν έχουν φύγει τα νερά είτε από τα Τρίκαλα είτε από την Καρδίτσα.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας