Μενού Ροή
Δεν βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός μέσα στους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας, δηλώνει ο ΔOAE

Οι επιθεωρήσεις που έγιναν στους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς δεν βρήκαν κάποιον στρατιωτικό εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις αυτές, καταρρίπτοντας έναν ισχυρισμό της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ / IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι δηλώσεις του Γκρόσι διατυπώθηκαν την επομένη της κατηγορίας που προήλθε από ρωσική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία αποθηκεύει όπλα που προμηθεύεται από τη Δύση μέσα στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε όλη τη χώρα -- ισχυρισμός που απορρίφθηκε ως ψευδής από ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Γκρόσι δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η υπηρεσία του έχει εγκαταστήσει μόνιμη παρουσία σε όλες της πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για τις σημερινές επιθεωρήσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν κάποιες από αυτές περιέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό.

"Το αποτέλεσμα αυτών των επιθεωρήσεων ήταν αρνητικό", δήλωσε.

Ο Γκρόσι πρόσθεσε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ΔΟΑΕ είναι σε θέση να "διαψεύσει κατηγορίες ότι παράνομα και πολύ επικίνδυνα πράγματα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις αυτές", επικαλούμενος παλαιότερες κατηγορίες για τη δημιουργία "βρώμικης βόμβας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας