Μενού Ροή
brandenburg
Γερμανία: Αστυνομική επιχείρηση για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών σε υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος
Google Logo ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ENERGYMAG.GR ΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ GOOGLE

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία, καθώς έχουν εντοπιστεί εκρηκτικοί και εμπρηστικοί μηχανισμοί σε υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος στο Βρανδεμβούργο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η επιχείρηση αφορά την εξουδετέρωση των μηχανισμών στην περιοχή Σπρέε-Νάισε. Σύμφωνα με τις αρχές, το σύστημα ηλεκτροδότησης δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το μέσο «Märkische Allgemeine», σκοπός της ενέργειας ήταν η πρόκληση εκτεταμένου μπλακάουτ μέσω χτυπήματος στις υποδομές του γειτονικού λιγνιτικού σταθμού. Παρ’ όλα αυτά, δεν καταγράφηκε καμία διακοπή ρεύματος.

Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Leag επιβεβαίωσε ότι κανείς από το προσωπικό δεν τραυματίστηκε.

Το εργοστάσιο Γιένσβαλντε, κοντά στο Κότμπους, αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη στο Βρανδεμβούργο.

Από το σύνολο των έξι αρχικών μονάδων, σε λειτουργία βρίσκονται πλέον μόλις δύο ή τρεις, καλύπτοντας ακόμα ουσιαστικό τμήμα των τοπικών αναγκών. Η πλήρης παύση της δραστηριότητάς του είναι σχεδιασμένη για το 2028.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας